Mustafa Sağır, 3 ay sonra kollarını hissedebilecek


Türkiye'nin 4. çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır'ın 3 ay sonra kollarını hissetmeye başlayacağı belirtildi. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, Mustafa Sağır'ın durumun gayet iyi olduğunu, cerrahi bir komplikasyon olamaması için kontrollerin düzenli olarak yapıldığını söyledi. Özellikle birkaç gün titizlikle davrandıklarını belirten Özkan, "Ondan sonraki dönemde de enfeksiyon oluşmasın, fizik tedavi hareketlerine başlasın diye takipleri yapılacak. Hasta gayet iyi durumda, gayet mutlu. Ameliyat öncesi motivasyonu gayet iyiydi. Hasta özellikle uyutulurken olduğundan farklı bir durumda uyandığını görünce hakikaten bu his bizler içinde çok mutluluk verici." dedi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Mustafa Sağır'ın 3 aydan sonra hissetmeye, 6 aydan sonra da nakledilen kolların hareketlerinin başlayacağını ifade etti. Sağır'ın bir yılda kollarını rahatlıkla kullanabileceğini belirten Özkan, "Bizim acımızdan cerrahi olarak riskler 10 gün sonra biter. Fizik tedaviyle ilgili işlemleri, kan düzeylerinin düzenlenmesi 1 aydan önce göndermeyiz diye düşünüyorum." diye konuştu.

"İNANILMAZ BİR TALEP VAR"

Bu tür ameliyatların artık bir birine benzemeye başladığını ifade eden Prof. Dr. Ömer Özkan, önemli olanın herhangi bir komplikasyonla karşılaşmamak olduğunu kaydetti. Nakil için çok fazla sırada bekleyen olduğunu anlatan Özkan, şunları dile getirdi: "Dünden itibaren insanların inanılmaz bir şekilde talebi arttı. Başarılı bir şeyi gördüklerinden insanların motivasyonu artıyor."

Antalya'da 31 Ocak'ta geçirdiği motosiklet kazası sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emin Konar'ın bağışlanan kolları, Adıyaman'da 2008'de bulduğu cismin patlaması sonucu kollarını kaybeden 29 yaşındaki Mustafa Sağır'a nakledilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Mustafa Sağır, 3 ay sonra kollarını hissedebilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER