NASA, Mars'ta ilk kez drone uçuracak
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 24 2020
NASA'nın 20 Temmuz'da 'Perseverance' keşif aracıyla yollayacağı helikopter, 2021 Şubat ayında Mars'ta uçarak gözlem yapacak.
ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), ‘Perseverance’ keşif aracıyla yollayacağı helikopteri, Mars’ın atmosferinde uçurmaya çalışarak bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.
Euronews’te yer alan habere göre, 23 kamera ve 2 mikrofon donanımlı ‘Ingenuity’ adı verilen uzaktan kumandalı helikopter kuş bakışı gözlemler yaparken, adı ‘sebat’ anlamına gelen Perseverance ise Mars’ın Jezero krateri yüzeyinden numuneler toplayarak veri analizi yapacak.
Dünya’ya göre yer çekiminin üçte bir daha az olması helikopterin uçuşunu kolaylaştıracak olsa da atmosfer yoğunluğunun Dünya’nın yüzde 1’ine denk geldiği gezegende Ingenuity’i zorlu bir kalkış bekliyor.
GÖREV 20 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR
Mars’a 2011’de gönderilen Curiosity gezginci keşif aracına çok benzer bir tasarıma sahip araç, 3 gün ertelenen yolculuğuna orta gövdesindeki Ingenuity helikopteriyle birlikte, 20 Temmuz’da Florida’daki Cape Canaveral hava üssünden başlayacak.
Planlarda bir aksilik olmazsa araç 18 Şubat 2021’de Mars’ın yüzeyine ulaşacak. Perseverance, bir Mars yılı yani 687 gün boyunca mikrobiyal yaşam belirtilerini araştırmanın yanı sıra kızıl gezegeninin iklimini ve jeolojisini de inceleyecek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Zorunlu askerlikte yeni dönem!3.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok4.Varan 3: Bu kez Rus İHA'sı Balıkesir'de ortaya çıktı5.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER






