Nazarbayev'den İngiliz işadamlarına yatırım daveti

Nazarbayev'den İngiliz işadamlarına yatırım daveti

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, temaslarda bulunmak üzere gittiği İngiltere'de, İngiliz işadamlarını ülkesine yatırım yapmaya davet etti.

İngiltere ve Kazakistan Hükümetler arası Ekonomik İşbirliği oturumunda konuşan Nursultan Nazarbayev, İngiliz işadamlarını hep birlikte para kazanmak için ülkesine davet etti.

Oturumda konuşan Nazarbayev, davetlilere Kazakistan ve ekonomisi hakkında bilgi verdi. Ekonomik politikalardaki reformların sürekli yapıldığının altını çizen Nazarbayev, ülkesinde 100'den fazla etnik grubun huzur ve refah içerisinde yaşadığına vurgu yaptı.

Kazakistan'ın bağımsızlığından bu yana çok hızgelişim gösterdiğine dikkat çeken Nazarbayev, küresel ekonomilerde yaşanan krizlerden dolayı ülke olarak aldıkları tedbirlerin işe yaradığını ve krizlerin aşılması için ekonomik reformların hız kesmeden devam ettiğini vurguladı.

NAZARBAYEV, CAMERON İLE BİR ARAYA GELDİ

Resmi temaslarda bulunmak üzere İngiltere'ye giden Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya geldi. Toplantıda Kazakistan ve İngiltere işbirliğinin temel yönleri ele alındı. 2013 yılından beri iki ülke arasındaki ilişkilerin hızlı bir ivme kazandığını ifade eden İngiltere Başbakanı David Cameron, Nazarbayev'in ziyareti ile birlikte iki ülke arasında önemli anlaşmalara vardıklarını ifade etti.

Kazakistan'ın zor zamanlarda büyük işler başardığına dikkat çeken Cameron, Kazakistan'ın yatırım, sanayi ve ticari alanda muazzam başarılar elde ettiğini söyledi.

Görüşme sonrası iki lider kamu hizmetleri ve yolsuzlukla mücadele konusunda mutabakat zaptı imzaladı.

CİHAN
<< Önceki Haber Nazarbayev'den İngiliz işadamlarına yatırım daveti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER