Neden farklı ihbar gittiği ortaya çıktı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi davasında sanık polis Özkan Mumcu, Dink’in öldürüleceğine dair İstanbul Emniyeti ile İstihbarat Daire Başkanlığı’na gönderilen ihbarın neden farklı olduğunu açıkladı.

Neden farklı ihbar gittiği ortaya çıktı

Önce Daire Başkanlığına, ‘Dink’in öldürüleceği’ şeklinde ihbarı geçtiklerini belirten Mumcu, daha sonra sanık emniyet müdürü Engin Dinç’in ‘resmi dile uygun olsun’ demesi üzerine ‘ses getirecek eylem’ şeklinde yazarak İstanbul’a gönderdiklerini kaydetti. Mumcu, iki ifade arasında aslında fark bulunmadığını da belirtti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmada sanık polis memuru Muhittin Zenit’in çapraz sorgusuna devam edildi. Duruşma sırasında Dink’e yönelik eylemle ilgili İstihbarat Daire Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giden ihbarların neden farklı olduğu da gündeme geldi. Zenit, dünkü duruşmada iki rapor arasında neden fark olduğunu hatırlayamadığını ifade etmişti.

Erhan Tuncel ile irtibatlı olan sanık Muhittin Zenit’in hazırladığı F4 raporuna göre Yasin Hayal’in ne olursa olsun Dink’in öldürüleceği şeklindeki ihbar İstihbarat Daire Başkanlığı’na gönderilmişti. Daha sonra da İstanbul Emniyeti’ne Dink’e yönelik ses getirici eylem yapılacağı şeklinde rapor iletilmişti.

Sanık Zenit’e soru sormak için söz alan diğer sanık dönemin komiseri Özkan Mumcu, bu farklılığa açıklık getirdi. Mumcu, Zenit’in kendisine getirdiği raporu paraflayarak üstlerine ilettiğini daha sonra Dink’in öldürüleceği ifadesinin geçtiği raporun Ankara’ya İstihbarat Daire Başkanlığı’na gönderildiğini anlattı. Bir süre sonra bu ihbarın İstanbul’a da gönderilmesinin istendiğini ifade eden Mumcu, normalde böyle bir uygulama bulunmadığını aktardı. Şu an İstihbarat Daire Başkanı olan dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç’in kendisine, ‘İstihbarat Daire Başkanlığı’na gönderilen yazı yardımcı istihbarat elemanının (Erhan Tuncel) ağzıyla oldu. Biz bunu resmi yazışma diliyle yazalım’ dediğini anlatan Mumcu, “Bunun üzerine biz de ses getirecek eylem şeklinde düzenledik. Farklı ifadeler nedeniyle sanki bir şeyler gizleniyor gibi algı oluşturuluyor. Ayrıca, her iki yazıda da Dink’in öldürülmek istendiği çok net olarak anlaşılıyor zaten.” dedi.

MuhabirAjans

<< Önceki Haber Neden farklı ihbar gittiği ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER