O öğretmen bakın neden ağlamış

Trabzon’da sözde ‘paralel’ iddiasıyla gözaltına alınan eğitimcilerden 10 kişi serbest kaldı. Emniyet’teki işlemlerinin ardından önceki gün adliyeye sevk edilen 9’u bayan 10 öğretmen serbest kaldı. Sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken gözyaşlarını tutamayan matematik öğretmeni Esin E.’ni ‘terörist’ diye suçlanması ağlatmış.

Nefret operasyonu - Trabzon

'TERÖRİST' SUÇLAMASI AĞLATMIŞ

Emniyet’teki ifade işlemleri tamamlanan 26 kişi ise dün adliyeye sevk edildi. Eğitimcilerin 13’u sabah, 13’e de öğle saatlerinde adliyeye götürüldü. Bu arada, gözaltına alındıkları pazartesi günü sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken gözyaşlarını tutamayan matematik öğretmeni Esin E.’ni ‘terörist’ diye suçlanması ağlatmış. 

“BU SEVDANIN BEDELİNİ 28 ŞUBATTA ÖDEDİM”

Esin öğretmene nezaret eden bir erkek polis, ‘Siz ne öğretmenisiniz?’ diye sormuş. ‘Matematik’ cevabını alan polis, ‘Sizin ne işiniz var bursla, kurbanla, dersinizi versenize’ demiş. Gençlik yıllarından beri milliyetçi yanıyla bilendiği söylenen Esin öğretmen ise ‘Ben öğrencilerime matematiği de vatan, bayrak, millet sevgisini de öğretiyorum. Zaten başıma ne geldiyse vatan, ay-yıldız sevgisinden geldi. Bu sevdamın bedelini 28 Şubat sürecinde ödedim, şimdi de ödüyorum’ şeklinde cevap vermiş. Esin öğretmeni, milliyetçi yapısına rağmen ‘terörist’ olmakla suçlanmak zoruna gittiği için gözyaşını tutamamış. Gözaltındaki diğer eğitimcilerin Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemleri ise sürüyor. (Meydan)






<< Önceki Haber O öğretmen bakın neden ağlamış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER