Olağanüstü Kurultay bugün

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Nisan 6 2025
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısıyla CHP’nin 21’inci Olağanüstü Kurultayı “İrade Milletindir’’ sloganıyla bugün Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak. Kurultayda PM listesinin büyük oranda korunması bekleniyor.
CHP'nin 21’inci Olağanüstü Kurultayı bugün Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapacak. Saat 10.00'da başlayacak Kurultay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 21 Mart'ta Saraçhane'de düzenlediği basın toplantısında yaptığı çağrı üzerine düzenleniyor.  Özel, CHP'nin Kasım 2023'te yapılan 38’inci Olağan Kurultayı'na yönelik iddialar üzerine başlatılan soruşturmanın ardından partiye kayyum atanması ihtimalini engellemek için bu kararı aldığını açıklamış, yeniden Genel Başkan adayı olduğunu duyurmuştu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da Genel Başkan adaylığını sosyal medya hesabından açıkladı. CHP'nin Tüzüğü'ne göre, genel başkan adayı olabilmek için delegelerin yüzde 5'inin imza vermesi gerekiyor. Bin 323 delegenin oy kullanacağı Kurultayda Genel Başkan adayı olmak için 67 delegenin imzası gerekiyor.

ÇARŞAF LİSTE

BirGün'de yer alan habere göre , Divan Başkanlığı için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu önerilecek. Kurultay'da partinin yönetim organları olan PM'nin 60, YDK'nın 15 üyesi için de seçim yapılacak. PM ve YDK üye seçimleri "çarşaf liste" usulüyle yapılacak ancak Genel Başkan Özel, bir anahtar liste çıkaracak. Özel'in "Olağan Kurultay'da delegelerin gösterdiği iradeye saygının gereği" olarak mevcut Parti Meclisi üyelerine büyük oranda anahtar listesinde yer vermesi bekleniyor. Kulislerde değişikliğin 8 ila 10 üye ile sınırlı kalabileceği, bazı PM ve MYK üyelerine ise başka görevler önerileceği konuşuluyor. Özel'in kurultayda yapacağı konuşmada, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla gelişen süreç ve bundan sonrası için ''birlik ve beraberlik'' mesajı vermesi bekleniyor.

ANKARA MİTİNGİ

Özel'in çağrısıyla Nazım Hikmet Kültür Merkezi önünde saat 16.00'da ''Ankara Mitingi'' yapılacak. Ayrıca vatandaşlar, kurultayı salon dışına kurulacak dev ekranlardan da takip edebilecek. Özel, Olağünüstü Kurultay için kendisinden önce görev yapan Genel Başkanlar, Altan Öyme

Bu haberler de ilginizi çekebilir