Ömer Şahin: İlk sınav Bakanlar Kurulu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Kasım 3 2015
"Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’dan görevi aldıktan sonra hükümeti bu ay içerisinde kurması beklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun en çok zorlanacağı konu şüphesiz bakanlar kurulu listesinin belirlenmesi olacak."
Ömer Şahin: İlk sınav Bakanlar Kurulu
Seçmen sözünü söyledi. ‘Tek başına’ hayali gerçek olan AK Parti, seçim zaferinin ardından ‘işbaşı’ yapıyor.

Hoca kolları sıvıyor…

YSK’nın resmi sonuçları açıklaması ve milletvekillerinin yemin etmesinin ardından ilk sınav TBMM Başkanlığı seçimi.

Bu eşiği geçmek kolay. 1 Kasım zaferi AK Parti’yi 7 Haziran sonrası yaşadığı stresten kurtardı.

Meclis aritmetiği uzlaşma gerekmeksizin AK Partili bir adayı TBMM Başkanı seçtirmeye müsait.

TBMM Başkanlığı için AK Parti’nin portföyü genişledi. Mevcut Başkan İsmet Yılmaz’ın yanı sıra eski Başkan Cemil Çiçek yine potada. İlaveten Van’da seçim başarısı gösteren Beşir Atalay, İstanbul Milletvekili RP’li eski Bakan İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 2 numaralı koltuğun yeni adaylarından.

Her daim komisyon başkanlığı yapan Burhan Kuzu ve Ahmet İyimaya isimlerini de listeye eklemek gerekiyor.

İLK SINAV BAKANLAR KURULU

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’dan görevi aldıktan sonra hükümeti bu ay içerisinde kurması beklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun en çok zorlanacağı konu şüphesiz bakanlar kurulu listesinin belirlenmesi olacak.

Davutoğlu’nun kabine kompozisyonunun ‘karma model’ olduğu söyleniyor. Yani, devlet deneyimi olanlar ile siyasete yeni giren liyakatli isimlerden oluşan bir kabine listesi.

Erdoğan’ın ‘doğal lider’ gibi davranışını sürdüreceğini düşünenler kabine listesine müdahalesinin kaçınılmaz olduğu görüşünde. Bu müdahalenin dozajı önemli.

Erdoğan ile Davutoğlu arasında tercih farkları olduğu biliniyor.

Erdoğan’ın ‘fiili başkan’ gibi devam etmek istemesi halinde birebir çalıştığı kimi isimleri kabineye koyacağı tahmin ediliyor.

Bu isimlerin başında Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli, Efkan Ala, Süleyman Soylu geliyor.

AK Parti’de 2 ismin durumu ve 2 bakanlığın nasıl şekilleneceği oldukça önemli. En kritik soru ve sorun bıçak sırtında olan ekonominin patronajlığı.

O koltuk için AK Parti’nin zengin kadrosu olsa da Saray ile Çankaya’nı

Bu haberler de ilginizi çekebilir