Özgür Özel’den Fransa seçimleri çağrısı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Temmuz 6 2024
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa’da yarın ikinci turu yapılacak genel seçimlerde oy kullanacak Türklere çağrı yaptı. Özel, Fransa'da yaşayan Türk seçmeni aşırı sağa karşı sandık başına gitmeye ve oylarını demokrasiden yana kullanmaya çağırdı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Bükreş’te katıldığı Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, Fransa’da yarın yapılacak erken genel seçimlerinin ikinci turuna ilişkin çağrı yaptı.
Özel, “Yarın Fransa’da oy kullanacak olan ve sözümüze değer veren tüm Fransız vatandaşı Türkleri bir kez daha aşırı sağa karşı sandık başına gitmeye ve oylarını demokrasiden yana kullanmaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.
Fransa'da yarın yurttaşlar Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kararı ile gidilen erken seçimlerin ikinci turu için oy kullanacak. Ülkede, aşırı sağın birinci çıktığı erken genel seçimlerin ilk turu 30 Haziran’da yapılmıştı.
İlk turda, aşırı sağcı Marine Le Pen'in üye olduğu Ulusal Birlik (RN) yüzde 33 civarında oyla 577 seçim bölgesinin 297’sinde birinci gelmişti. 4 solcu ve çevreci partinin ittifakından oluşan Yeni Halk Cephesi İttifakı yüzde 28 ile ikinci, Macron'un "Cumhuriyet İçin Hep Birlikte" ittifakı ise yüzde 20 oyla üçüncü sıraya yerleşmişti.
İkinci tur için oy kullanma işlemi yarın yerel saatle 08.00'de başlayıp 18.00'de sona erecek. Paris gibi büyük kentlerde ise saat 20.00'ye kadar oy kullanılabilecek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!7.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'8.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var9.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı10.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...

Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüş...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


