Özgür Özel'den 'erken seçim' açıklaması: Tarih verdi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Haziran 28 2024
CHP lideri Özgür Özel, 'normalleşme süreci' ve 'erken seçim' tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Normalleşme sürecinin bitmeyeceğini ve birinci parti olmanın sorumluluğunu taşımaya devam edeceklerini belirten Özel, erken seçim tartışmaları hakkında ise "Şartlar böyle giderse önümüzdeki yıl talebi dillendiririz. İki buçuk yıl olduğunda erken seçimi isteriz" dedi.
Özgür Özel'den 'erken seçim' açıklaması: Tarih verdi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV'de gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Normalleşme sürecinin bitip bitmediğine ilişkin konuşan Özgür Özel, şunları söyledi:

"Normalleşme süreci bitmez. Normalleşme bizim birinci parti olma sorumluluğuyla ortaya koyduğumuz özgüvenli ve inandığımız bir süreç. Normalleşmenin özeti şudur: Normal demokrasilerde ne varsa onu talep etmek ve muhalefet olarak üstüne düşeni yapmaktır. Selamlaşmak, konuşmak, müzakere etmek. Normal demokrasilerde olanı talep etmek.

Anayasaya tam uyum, kanunlara tam uyum, AİHM kararlarına tam uyum. Bunları talep etmek benim görevim. Ha bunları yapmıyorsa kendileri normalleşmiyorsa bırakalım onlar anormal kalsın. Vatandaş da normalle anormal arasında günü gelince tercihini yapar."

"İKİ BUÇUK YIL OLDUĞUNDA ERKEN SEÇİMİ İSTERİZ"

BirGün'e yaptığı 'erken seçim' açıklamasını da değerlendiren Özel, şöyle konuştu:

"Parlamentoda 360 oy gerekiyor. Erken seçim şu anda teknik olarak mümkün değil. Şartlar böyle giderse önümüzdeki yıl talebi dillendiririz. İki buçuk yıl olduğunda erken seçimi isteriz."

Vergi sistemini de eleştiren Özgür Özel, vergi sisteminin 'az kazanandan az, çok kazanandan çok' şeklinde olması gerektiğini ancak mevcut sistemde dolaylı vergiler nedeniyle adaletsizlik yaşandığını söyledi.

Vergi yükü ve satın alma gücünün düşmesi nedeniyle vatandaşların ekonomik açıdan oldukça zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Özel, "Az kazanandan az vergi alınırsa herkes rahat bir nefes alacak" dedi.

"ESAD İLE İLK BEN GÖRÜŞEBİLİRİM"

Sığınmacı meselesinin çözümü için Suriye'deki savaşın bitmesi gerektiğini vurgulayan Özel, gerekirse bunun için sorumluluk da alacağını söyledi. Özel, "Esad'ın Türkiye'deki TSK varlığına ilişkin sözleri var, bunu diyalog kanalından çıkarıyor. Türkiye'deki Suriye vatandaşlarının ülkelerine dönmesi için şartlar neyse konuşulmalı. Türkiye'de doğmuş 1 milyon Suriyeli varsa ilerleyen yaş

Bu haberler de ilginizi çekebilir