‘Paralel’ maskesiyle yargı sıfırlandı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 5 2016
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Tayyip Erdoğan’ın kişisel çıkarları uğruna ülkeyi felakete sürüklediğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, yüksek yargının, ‘paralel’ maskesiyle dikensiz gül bahçesi haline getirilmek istendiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail ve Rusya ile attığı adımlarla son hamlelerini yaptığını anlatan Aksünger, AKP iktidarına dış politika üzerinden yüklendi. Erdoğan’ın ülkeyi çıkmaza sürüklediğini anlatan Aksünger, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diktatörlük hevesi hem kendisini hem de bu ülkenin tamamını bir çıkmaza sürükledi. Şimdi çıkış yolları aranıyor. Son dönemdeki gelişmelere bakıldığında, sınırın ötesinde harita yeniden şekilleniyor. Irak’ta Kürt Devleti, Suriye’de Kürt Federasyonu, Kıbrıs’ta Birleşik Kıbrıs Federasyonu’nun oluşuyor. İsrail ile yapılan anlaşma ve Rusya’dan dilenen özür haritanın sınırlarını ortaya koyuyor. Varlık Barışı adı altında yurt dışındaki paralar sorgusuz sualsiz ve vergisiz Türkiye’ye getirilecek. Rüşvet ve yolsuzluk konusunda kendisini aklayamamış olan bir hükümet Türkiye’yi kara para cennetine çevirmek istiyor. Parlamenter sistemin dayandığı kuvvetler ayrılığının üçayağından biri olan yargı, ‘paralele operasyon’ maskesi altında dikensiz gül bahçesine çevrilmek isteniyor.” dedi.
Yeni Hayat
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







