Partileri hedef gösteren Destici hakkında suç duyurusu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ocak 15 2024
Aralarında CHP, İYİ Parti, DEM Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi'nin de yer aldığı 25 partinin logosunun ve isminin bulunduğu görseli “Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini terör eylemleriyle teslim almaya çalışanlar hüsrana uğrayacaktır” notuyla sosyal medyada paylaşan BBP lideri Mustafa Destici hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hasan Seymen, aralarında CHP, İYİ Parti, DEM Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi'nin de yer aldığı 25 partinin logosunun ve isminin bulunduğu görseli “Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini terör eylemleriyle teslim almaya çalışanlar hüsrana uğrayacaktır” notuyla sosyal medyada paylaşan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici hakkında suç duyurusunda bulundu.

Seymen, Ankara Cumhluriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruda, Destici’nin hakaret suçu işlediğini belirterek hakkında kamu davası açılmasını talep etti.

PARTİLERİ HEDEF GÖSTERMİŞTİ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici X hesabında aralarında CHP, İYİ Parti, DEM Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi’nin de bulunduğu 25 partinin logosunun ve isminin yer aldığı bir görsel paylaştı.

Destici, paylaşımında; “Seçimlerde terör örgütünün siyasi şubesi ile işbirliği yapıyorsanız; onların işbirliği yaptıkları ile ortaklık ediyorsanız; birtakım menfaatler için mutabakat metinleri imzalıyor ve bir kaç bakanlık-koltuk için PKK'nın, TİKKO’nun, DHKPC'nin partileri ile aynı adaya oy istemişseniz; bugün yaptığınız sahte kınamaların milletimiz nezdinde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Kimse unutmasın: Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini terör eylemleriyle teslim almaya çalışanlar hüsrana uğrayacaktır” ifadelerini kullandı.

KONU YARGIYA TAŞINDI
Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hasan Seymen, Destici’nin söz konusu paylaşımını yargıya taşıdı.

Seymen, Destici hakkında bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak hakaret suçu işlenildiği gerekçesiyle kamu davası açılmasını talep etti.

Seymen’in avukatı aracılığıyla yaptığı başvuruda, “Müvekkili

Bu haberler de ilginizi çekebilir