Kim bu hain Ahmet Paşa?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 5 2020
Elektrik faturaları ve cep telefonlarından kesilen milyarlarca lira ile ayakta duran TRT'de yayınlanan "Payitaht Abdülhamid" isimli dizinin 110'uncu bölümünde eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na "Hain Ahmet Paşa" imasında bulunuldu.
Osmanlı Devleti'nin 34'üncü padişahı Sultan 2'nci Abdülhamid'in tahtta kaldığı dönemi konu alan "Payitaht Abdülhamid" isimli dizide 2014-2016 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) genel başkanlığı ve başbakanlık görevlerini ifa eden Ahmet Davutoğlu hedef alındı.
Dizinin 110'uncu bölümünde Davutoğlu'na "Hain Ahmet Paşa" vak'ası üzerinde ağır bir imada bulunuldu.
Davutoğlu'nun hedef alındığı sahnedeki ifadeler şu şekilde:
"(Abdülhamid Han rolünün ağzından) Sicili Osmani’de bir paşa geçer. Şöyle bahsederler. Kibirli, haset, divane, meşrep ve kötü bir şahıs. Hain Ahmet Paşa. Hainliği sonradan lakap olarak aldı. Öldükten sonra.
HAİN AHMET PAŞA'NIN GÖZÜNÜ MAKAM HIRSI BÜRÜMÜŞ!
Haset kötüdür. Hasedine yenik düştü. Niçin sadrazam olamadı diye içindeki ses beynini yemeye başladı. Mısır’da sultanlık ilan etti. Dedem Kanuni Süleyman han Ayaz Paşa’yı üzerine yolladı, kellesini aldırdı, haseti de, kini de divaneliği de yerin dibine girdi.
Hain Ahmet Paşa’ya şeytan, şöhret ve makam sevgisiyle yaklaşmış. Sadrazam olacağını düşünen paşaya makam verilince gözünü makam hırsı bürümüş."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







