Suriye'de saldırı: Çok sayıda ölü var!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 16 2015
Suriye'de rejim güçlerine ait bir uçak, başkent Şam'da muhaliflerin kontrolünde olan bölgedeki bir pazar yerine hava saldırısı düzenlendi. Dünya ajanslarının "son dakika" geçtiği saldırı sonucu çoğu sivil en az 70 kişi hayatını kaybetti, 200'den fazla da yaralı var.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, muhaliflerin kontrolünde bulunan Doğu Guta bölgesindeki Duma'da kalabalık bir pazar yerine düzenlenen saldırıda en az 70 kişinin öldüğünü, 200'den fazla yaralı olduğunu duyurdu.
AFP'nin haberine göre; Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdülrahman, "Duma'nın merkezinde rejim güçleri bir pazar yerine dört hava saldırısı gerçekleştirdi" dedi. Abdülrahman, ilk saldırının ardından yöre sakinlerinin yaralılara yardım için bölgeye gittiğini, tam o sırada diğer saldırıların geldiğini söyledi.
AMBULANSLAR YETMİYOR, HASTANELER DOLDU
Mazen El Şami adıyla anılan Dumalı bir aktivist, Associated Press haber ajansına Skype üzerinden yaptığı açıklamada, "Durumun katastrofik olduğunu" söylerken, ambulanslar yetmediği için yaralıların özel araçlarla hastanelere taşındığını ve hastanelerin de dolduğunu aktardı. El Şami, cami hoparlörlerinden kan bağışı için çağrı yapıldığını da sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ise Suriye ordusuna ait savaş uçağının, pazar yerini "vakum bombasıyla" vurduğunu duyurdu.
Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de rejimin Duma'da pazar yerine vakum bombasıyla düzenlediği saldırıyı doğrularken, olayın ardından halk arasında büyük korkunun meydana geldiğini belirtti.
Geçen günlerde de rejim güçlerine ait bir savaş uçağı İdlib'de pazar yerini bombalamış, saldırıda 30 sivil hayatını kaybetmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







