Peskov'un kızından Rusya'da eğitim sistemine eleştiri


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov'un kızı Yelizaveta, Instagram hesabı üzerinden Rusya'da eğitim sistemini eleştirdi. Avrupa'daki eğitim sistemiyle Rusya'daki eğitim sistemini karşılaştıran Elizaveta, "Rusya'da okullarda öğrencilere çok fazla gereksiz bilgi yükleniyor" eleştirisinde bulundu.

14 binden fazla takipçisi bulunan Elizaveta, Instagram hesabından selfie fotoğrafını paylaşarak altına şunları yazdı, "Rusya'da eğitim sisteminin değiştirilmesini düşünen tek kişi ben değilimdir. Affedersiniz, bu dünyada ne kadar bilgi varsa hepsini bize tıkamanın ve bir saat içinde hepsini geri istemenin faydalı olduğunu düşünüyorlar. Yemeği, bir gün içine doğruca yaymak ve faydalı şeyleri küçük porsiyonlarla tüketmek gerekir."

Rusya eğitim sisteminde ilkokul öğrencilerine çok fazla gereksiz bilgi verildiğini belirten Elizaveta, Rusya ve Fransa arasında sınav verme konusunda da, Fransa'da insanların sınav verirken kopya kağıtları kullanma mantığı olmadığını yazdı.

"Gerçek söylüyorum, Fransa'da üniversitede bir yılda öğrendiğim şeyler, Rusya'da ilk okulda ve MGU'da (universite) öğrendiklerimin toplamından daha fazla. Annemle yakın zamanda konuşmuştuk, Rusya'da çocuklar sürekli baskı altında bulunuyor. Ancak Avrupa'da herşey eğlenceli, hoş ve zevkli bir oyun gibi..." diye ifade eden Elizaveta sözlerini şöyle noktalıyor, "Bence eğitim sistemimiz ölü. Ama geri döndürme imkanı hala var..."

Elizaveta'nın Instagramda bu notlarını paylaştığı fotoğraf 950 kullanıcı tarafından beğenildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Peskov'un kızından Rusya'da eğitim sistemine eleştiri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER