Gültekin Uysal: Asıl yolsuzluk yapanların inlerine girilmeli

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Samanyolu Haber TV'de yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendirdi.

Gültekin Uysal: Asıl yolsuzluk yapanların inlerine girilmeli

  • Uysal: "Başbakanın asıl yolsuzluk yapanların inlerine girmesi gerekir."
  • "Hükümetin yargıya müdahale etmesi yapacakları bir şey olmadıklarının göstergesidir"
  • "Gezi olaylarında destan yazdığı söylenen polisler cadı avına tutuldu"
  • "Yapılan keyfi değişikle demokrasiden uzaklaşılmıştır"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşmalarındaki 'Bize oy veren vermeyen herkesi kucaklayacağız' sözünü hatırlatarak 17 Aralık operasyonunu yapanlara karşı kullandığı çeteler sözünün kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi. Gültekin Uysal, "Başbakan çetelerin inlerine gireceğiz diyor. Başbakanın asıl yolsuzluk yapanların inlerine girmesi gerekir. Başbakanın kullandığı üslubun kabul edilebilir bir geçerliliği yoktur." dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Samanyolu Haber TV'ye 17 Aralık operasyonu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Gültekin Uysal hükümetin emniyette yaptıkları değişikler ve yeni atadıkları savcılar ile soruşturmaya müdahale ettiğini söyledi. Uysal, hükümetin bugüne kadar kendi koydukların kuralların ucu kendilerine dokunduklarında bundan kaçtıklarını ileri sürdü. Uysal, yargıya müdahale edildiğini savunarak." Demokrasi mahviş olmuştur. Hükümetin yargıya müdahale etmesi yapacakları bir şey olmadıklarının göstergesidir. Bu meselenin ucu açılmıştır. Milletimiz bunu görecektir." diye konuştu.

"POLİSLER CADI AVINA TUTULDU"

Uysal, gezi olaylarında destan yazan polislerin cadı avına tutulduğunu söyleyerek, "Bu meseleyi perdelemek isteyebilirler. Bu meselelere vicdaniyle, aklıyla  kabullenmek istemeyen vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Bugün ses çıkarmayacaklarsa ne zaman ses çıkaracaklardır. Milletimizin gereken cevabı vereceğine inanıyorum. Önümüzdeki seçimlerde bu meseleye vatandaşlarımızın gereken cevabını vereceğine inancım tamdır. Bu tartışmaların Türkiye için  olumlu olduğu düşüncesindeyim. Vatandaşların milletin yanında durmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

"YARGI GÖREVİNİ YERİNE GETİREMİYOR"
Adli yargının görevini yerine getiremediğini ifade eden Uysal,konuşmasını şöyle sürdürdü. "Adli yargıda yapılan değişikle, yargının görevini yerine getiremediğini düşünüyorum. Yapılan keyfi değişikle demokrasiden uzaklaşılmıştır. Yargının seyri değiştirilmek isteniyor. Paralarınızı hangi yollardan nasıl kazandınız. Nasıl harcadınız. Hukuk bunun için vardır. Hükümetin bu meselenin üzerine giderek kendisini temizlemesi gerekir. Yargıya basına yapılan müdahaleyle, meseleyi frenlemeye çalışsalar da bunun önünde duramayacaklardır. Adli soruşturmaların yapılamadığı TBMM'de hata vardır. Yanlışları yapanın yanına kar kaldığı Türkiye'de nasıl ilerleme olacaktır. Herkes eşittir ama birileri daha fazla eşittir düşüncesiyle soruşturmaların engellenmek istenmesi kimseye bir şey kazandırmaz. Sayın Başbakanın kullandığı lisanda çetelerin inlerine gireceğiz demesinden önce yolsuzluk yapanların inlerine girmesi lazım." 

"HİÇBİR BAŞBAKANIN ÖTEKİLEŞTİRME HAKKI YOKTUR"

Hiçbir Başbakanın ötekileştirme hakkının olmadığını savunan Uysal Konuşmasını şöyle tamamladı. "Görevini yapan adli ve emniyet güçlerine karşı çetelerin inlerine gireceğiz lisanı konuşanların demokrasiyi temsil ettikleri söylenemez. Sayın Başbakan, yöneticileri, ve başta Bülent Arınç olmak üzere bu meseleyi savunmak kendilerine mi düşmüştü. Çok merak ediyorum. Milletimiz adalet duygusu içinde bunu değerlendirecektir. Suçlanan bakanaları yanına alarak milletin karşısına çıkmak kabul edilebilir bir durum değildir. Düşük profilli ülkelerde bile istifaların olduğu ortamda malesef Başbakan meseleyi savunarak meşrulaştırmaktadır.
<< Önceki Haber Gültekin Uysal: Asıl yolsuzluk yapanların inlerine girilmeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER