Taraf'ın şok iddiası Erdoğan'a soruldu

MİT vatandaşları fişliyor mu? Taraf Gazetesi'nin gündeme getirdiği iddia Meclis'e taşındı, Erdoğan'a soru önergesi olarak verildi.

Taraf'ın şok iddiası Erdoğan'a soruldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a, "MİT'in Milli Eğitim Bakanlığı ve THY ile yaptığı protokoller sebebiyle kişilerin özel bilgilerini edindiği doğru mudur?" diye sordu. Taraf Gazetesi'nin iddiasına göre Milli İstihbarat Teşkilatı Türk Hava Yolları, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve PTT ile bir protokol imzadı. Bu protokole göre uçakla uçan veya trenlerle yolculuk eden insanların yanı sıra velilerle ilgili tüm özel bilgilere ulaşılıp vatandaşlar tek tek fişleniyor. Başbakan Erdoğan'ın cevaplaması için Meclis'e gensoru veren Tanrıkulu, "MİT'in Milli Eğitim Bakanlığı ve THY ile yaptığı protokoller dolayısıyla kişilerin özel bilgilerini edindiği doğru mudur? Bu protokoller hangi hukuka göre hazırlanıp imzalanmıştır? Söz konusu uygulama başlamış mıdır? Bu uygulamayla yurttaşlar hangi maksatla fişlenmektedir? Şu ana kadar kaç yurttaşımız bu protokoller icabı izlenip kişisel bilgileri MİT'e aktarılmıştır? Söz konusu uygulamanın suç olduğunu kabul ediyor musunuz?" şeklinde sorular yöneltti.  

YILDIRIM: BU SUÇTUR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise konu hakkında bilgisi olmadığını, doğruysa bunun suç olduğunu söyledi. Herkese açık olan ve olmayan bilgilerin belli olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, “Kişinin özel hayatını ilgilendiren bilgiler, anayasa ile teminat altına alınmıştır. Ülke güvenliğini ilgilendiren konularda da kurumlar görev sınırları içerisinde gereken ne ise onu yaparlar. Bunun dışında bir işlem yapıldı ise bu suçtur. Protokol imzalandığı konusunda bilgim yok. Bir protokol vardır, yoktur demiyorum. Mekanizmayı anlatıyorum.” dedi.
<< Önceki Haber Taraf'ın şok iddiası Erdoğan'a soruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER