Portakal Çiçeği Edebiyat Yarışması başvurusu başladı

Portakal Çiçeği Edebiyat Yarışması başvurusu başladı

Sarıçam Belediyesi tarafından şehrine kültür ve sanatına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen, Portakal Çiçeği Edebiyat Yarışması'na başvurular başladı.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yarışmanın bu yıl 2'cisinin yapılacağını belirterek, amacının kültür ve sanat bilincini artırmak ve yeni nesillerin milli kültüre odaklanmasını sağlamak olduğunu belirtti. Uludağ, yarışmaya son başvuru tarihinin ise 28 Şubat 2016 olarak belirlendiğini söyledi.

Başkan Bilal Uludağ, yaptığı açıklamada, Sarıçam Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Yarışmasına başvuracak olan eser sahiplerinin www.sarıcam.bel.tr adresi üzerinden katılım şartlarını öğrenebileceklerini aktardı. Bu yarışmanın, Adana'nın tarihine, geleceğine sahip çıkacak nesillerin yetişmesi için önemli olduğunu vurgulayan Uludağ, jüride ise A. Ali Ural, Enis Batur, Haydar Ergülen, Nedim Ali Kısaoğlu, Servet Gündoğdu, Tahsin Yıldırım, V. Hüseyin Kaya'nın yer alacağını ifade etti.

15 yaş üstü herkesin katılımına açık yarışmada; katılımcılar hikâye, deneme ve şiir türlerini kapsayan eserlerle başvuruyorlar. Katılacak eserlerde her hangi bir konu sınırlaması bulunmuyor. Yarışmaya katılacaklar, 28 Şubat 2016'ya kadar başvurularını yapabilir. Değerlendirme sonucunda ise dereceye giren eserler 21 Mart 2016'da açıklanacak. Ödül töreni ise Nisan 2016'da Portakal Çiçeği Karnavalı içerisinde gerçekleşecek. Yarışmada dereceye girecek eserlere toplamda 15 bin lira ödül dağıtılacak. Üç dalda da birer mansiyon ödülü verilecek.

Yarışmada her kategoride, birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye ise bin TL ödül verilecek. Mansiyon ödülleri ise 500 TL olacak. CİHAN
<< Önceki Haber Portakal Çiçeği Edebiyat Yarışması başvurusu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER