Bu saate kadar neleri itiraf etti, ne söyledi?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Aralık 6 2017
Reza Zarrab, suçunu kabul ederek itirafçı olduğu 'ABD, Atilla'ya karşı' davasında neler söyledi, hangi isimleri dile getirdi, neleri itiraf etti?
Bu saate kadar neleri itiraf etti, ne söyledi?



ABD'de "Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı delmek için kumpas kurmak", "ABD'yi dolandırmak için kumpas kurmak", "Bankacılık sisteminde sahtekarlık yapmak", "Bankacılık sisteminde sahtekarlık yapmak için kumpas kurmak", "Kara para aklamak" ve "Kara para aklamak için kumpas kurmak" gerekçeleriyle yargılanan Türkiye ve İran vatandaşı Reza Zarrab, suçunu kabul ederek savcılıkla anlaşma yaptı ve itirafçı oldu.

Peki tanık sandalyesine oturan Reza Zarrab hangi iddialarda bulundu, kimlerin adını verdi, hangi belgeleri ve tapeleri doğruladı?

‘ABD'DE TUTUKLUYKEN BİR GARDİYANA RÜŞVET VERDİM’

Zarrab, verdiği rüşvetleri itiraf etmeye muhtemelen en küçük olanından başladı. Tutukluyken bir gardiyana rüşvet verdiğini kabul eden Zarrab "Bir memura bana alkol getirmesi ve cep telefonunu kullanmama izin vermesi için rüşvet verdim" ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’DE HAPİSTEN ÇIKMAK İÇİN RÜŞVET VERDİM’

Zarrab duruşmada Türkiye’deki hapishaneden çıkmak için ‘kısmen’ rüşvet verdiğini söyledi.

‘EGEMEN BAĞIŞ, AKTİF BANK'TA İRAN'LA İŞ YAPABİLECEĞİM BİR HESAP AÇILMASINA YARDIM ETTİ’

Reza Zarrab, dönemin AB Bakanı Egemen Bağış'ın kendisine yardımını şöyle anlattı: “Aktif Bank bana İran'la iş yapacak müşterilerin, hesap açması için özel bir izin alınması gerektiğini söyledi. Egemen Bağış, Aktif Bank'ta hesap açmam için bana yardım etti.”
‘ZAFER ÇAĞLAYAN'A 45-50 MİLYON AVRO RÜŞVET VERDİM'

Zarrab itiraflarının devamında Halkbank ile çalışmaya başladığı süreci ve bu iş birliğindeki rolü karşılığı Zafer Çağlayan'a verdiği rüşveti anlattı:

“Hal

Bu haberler de ilginizi çekebilir