Rüşveti çay paketinde saklamış!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 19 2021
20 yıl önce Samsun'un Evci Belde Belediyesi'nde zabıta olarak işbaşı yapan Bahattin K. (40), 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin akabinde Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Mali Hizmetler Daire Başkanlığı'na getirildi. Bahattin K.'nın makam odasındaki kasadan servet çıktı.
AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.’ya 30 bin lira rüşvet verirken yakalanan müteahhit Y.Ş., “Belediyeden 780 bin liralık hak edişimi alabilmek için verdim.” dedi.
İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K.'yı teknik ve fiziki takibe aldı. Bahattin K., müteahhit Y.Ş. ile telefonda görüşüp 30 bin lira para istedi.
Buluşma yerine giden Bahattin K., 30 bin lirayı aldığı sırada polis baskın yaptı. Rüşvet almak ve vermek suçundan nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 şüpheli iddiaları kabul etmedi.
Bahattin K.'nın, rüşvet almadığını, maddi sıkıntı içinde olduğu için daha önceden tanıdığı Y.Ş.'nin kendisine 30 bin lira borç verdiğini söylediği öğrenildi. Müteahhit Y.Ş. de borç para verdiğini söyledi. İki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Müteahhit Y.Ş., tutuklama kararına itiraz ederek ifadesini değiştirdi.
RÜŞVEK VEREN MÜTEAHHİT: PARAMI ALAMADIM
Yeniden ifade veren Y.Ş., Bahattin K.'nın, belediyeden alacağı olan firma sahiplerinden ödeneklerinin ödenmesi için para istediğini, rüşvetini aldıktan sonra bu kişilere ödeme yapıldığını söyledi.
Y.Ş., belediyeye yol yapım ve bakım işleri yaptığını ve yaklaşık 4,5 milyon lira hak edişi olduğunu, 2020 yılında ödeme aldığını ve geri kalan yaklaşık 780 bin lirayı alamadığını söyledi.
Y.Ş., Bahattin K.'nın belediyenin ödemelerinin kendisi tarafından yapıldığını söyleyerek, problemi çözebileceğini ve karşılığında kendisinden 30 bin lira istediğini açıkladı. Hak edişini almak için Bahattin K.'ya 30 bin lira vermeyi kabul ettiğini ifade etti. Y.Ş. serbest bırakıldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı7.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı8.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...9.Mahkeme salonunu birbirene katmışlardı: Daltonlar'ın cezası belli oldu!10.Rusya cephesinden ilk açıklama: Rus İHA'larının Türkiye'de ne işi var?

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


