Rusya: Doğu Ukrayna'da 6400 sivil öldü


Rusya Soruşturma Komisyonu Başkanı Aleksandr Bastrikin, Ukrayna'nın Doğu bölgesinde yaşanan iç savaşta 6 bin 400 sivilin yaşamını yitirdiğini, 16 bin kişinin de yaralandığını açıkladı.

Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Rus yetkili, "Ukrayna ordusunun operasyonları sonucu Donbas'ta 6 bin 400'den fazla sivil yaşamını yitirdi. 16 bine yakın da sivil yaralandı." dedi.

İş yeri, okul, sosyal tesisler ve evlerin yer aldığı 10 binin üzerinde binanın yıkıldığını, yandığını ve kullanılamaz hale geldiğini belirten Bastrikin, "Rusya Federal Göçmen Servisi'nden edindiğimiz bilgilere göre, Nisan 2014'den bu yana Doğu Ukrayna'da 1 milyondan fazla Rusça konuşan halk evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bunlardan 110 bini Rusya'dan resmi sığınma talebinde bulundu." bilgisini verdi.

Ukraynalı sığınmacılar için 4 milyar ruble (60 milyon dolar) harcadıklarını kaydeden Rus yetkili, Rusya'nın gerekli desteği sürdüreceğini vurguladı.

Doğu Ukrayna'da ateşkes sağlayan Minsk Anlaşması'nın uygulanması ile ilgili müzakereler sürüyor. Donbas'ta yerel yönetimlerin gücünü artırma yönünde parlamentoda anayasal değişiklik kabul edilirken, cephe hattında Kiev ordusu ile ayrılıkçı güçler arasında ateşkes ihlalleri yaşanıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya: Doğu Ukrayna'da 6400 sivil öldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER