Rusya: Suriyeli muhalifler, teröristlerin koordinatlarını bize verdi

Rusya: Suriyeli muhalifler, teröristlerin koordinatlarını bize verdi

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Operasyon Dairesi Başkanı General Andrey Kartapolov, Suriyeli muhaliflerden teröristlerin bulunduğu yerlerin koordinatlarını aldıklarını açıkladı. General Kartapolv, bölgede ABD askerleri ile 3 dakikalık ortak eğitim uçuşu yaptıklarını da söyledi.

Basına konuşan üst düzey Rus askeri yetkili, Suriye'de teröristlere yönelik hava operasyonuna devam ettiklerini belirtti. Suriye muhaliflerinden teröristlerin bulunduğu 24 yerle ilgili koordinatların alındığını dile getiren General Kartapolov, "Bugün Rusya Hava Uzay Kuvvetleri Tadmora, Deyr-ez-Zora, İtriya ve Halep'in doğusunda 12 uçuş yaptı ve daha güçlü KAB-500 tipli uçak bombası kullanarak teröristlerin 24 yerini vurdu. Bu yerlerin tüm koordinatlarını bize muhalefet temsilcileri sağladı." dedi.

3 DAKİKALIK RUS-AMERİKA ORTAK ASKERİ TATBİKAT

General Kartapolov, uluslararası terörle mücadele ve karşılıklı işbirliği çerçevesinde Suriye semalarında Rus ve Amerikan jetlerinin 3 dakika ortak askeri eğitim uçuşu gerçekleştirdiklerini belirtti. Suriye semalarında uçak olaylarının önlenmesi (uçakların yaklaşması) ve güvenliği sağlanması bağlamında Amerikan meslektaşlarıyla işbirliğini başarıyla artırdıklarını söyleyen Kartapolov, söz konusu işbirliği memorandumunun geçen hafta imzalandığını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya: Suriyeli muhalifler, teröristlerin koordinatlarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER