Rusya'dan ABD'ye gönderme
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 6 2020
İdlib için varılan ateşkes kararının ardından Rusya'dan yapılan ilk açıklamada ABD'nin hesaplarının aksine Rusya ve Türkiye'nin Suriye'de çözümün ana tarafları olduğunu vurgulandı.
Rus senatör Aleksey Puşkov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı ateşkes kararıyla Moskova ve Ankara arasındaki iş birliği hatlarının halen aktif olduğunun görüldüğünü ve Washington'un hesaplarının aksine iki başkentin Suriye'de çözümün ana tarafları olduğunu ifade etti.
İş birliği hatlarının faal kalmasını zirveden çıkan en önemli sonuç olarak niteleyen Puşkov, "Bu, Rusya ve Türkiye'nin ikili ilişkileri korumaya gösterdiği ortak ilgiye ve krizin ilişkileri bozmasına izin vermeme arzusuna dayanıyor" dedi.
Rusya'nın temel tutumunun böyle olduğunu ve Erdoğan'ın bu yaklaşıma bağlı kalmasını umduğunu kaydeden Puşkov, sözlerini şöyle sürdürdü:"Zira Rusya'yla çatışma, Türk lidere hiçbir şey vermez ve manevra alanını kısıtlar, onu ABD'ye daha bağımlı hale getirir. Dünkü müzakereleri izleyen adım, İdlib'in kaderiyle ilgili 'çok ciddi görüşmeler' olmalı."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







