Sağlık çalışanının hasta yakınları tarafından darp edildiği iddiası


Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde görevli erkek hemşirenin, hasta yakınları tarafından darp edildiği iddia edildi. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Tabipler Odası, sağlıkta şiddeti protesto etmek amacıyla bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sendika üyeleri, görevli erkek hemşirenin, hasta yakınları tarafından darp edildiğini iddia ederek, yaşanan durumu kabul etmediklerini dile getirdi. Sağlık Emekçileri Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Yurtseven, önceki akşam Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde görevli erkek hemşire Mustafa Ekinci'nin, hasta yakınlarının saldırısına uğradığını söyledi. 5 kişi tarafından darp edilen, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve burnunda çatlaklar oluşan Ekinci'ye 10 günlük iş göremez raporu verildiğini ifade eden Yurtseven, şunları kaydetti:

"Son dönemlerde yaşanan çatışma ortamında sağlık kuruluşları, sağlık emekçileri ve tedavi hizmeti alanların hedef alınarak can güvenliğinin ortadan kaldırılmasına yönelik girişimleri kaygı ile izlerken, bu defa Bölge Hastanesinde görevli hemşire Mustafa Ekinci görevi başında fiziki şiddetine maruz kalmıştır. Tekrar ifade etmek istiyoruz, sağlık çalışanına yönelik şiddet tehlikeli boyutlardadır. Sağlık Bakanlığı'nın bu tabloyu doğru olarak gördüğü şüphelidir. Tüm toplumu saran şiddet sarmalı, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte sağlık ortamının da yapısal bir sorunu haline gelmiştir. Siyasilerin, idarecilerin üslubu, yanlış sağlık politikaları her gün sağlık çalışanını hedef haline getirmektedir."
CİHAN
<< Önceki Haber Sağlık çalışanının hasta yakınları tarafından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER