Sakarya Fatih Koleji, Bilişim Olimpiyatları'nda 3 dünya 1'inciliği kazandı

Sakarya Fatih Koleji, Bilişim Olimpiyatları'nda 3 dünya 1'inciliği kazandı

Özel Sakarya Fatih Eğitim Kurumlarına bağlı Özel Sakarya Fatih Ortaokulu ve Özel Serdivan Fatih Ortaokulu öğrencileri Romanya'daki İnfomatrix-2015 Bilişim Olimpiyatları finalinde 3 dünya 1'inciliği, 1 dünya 3'üncülüğü kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Türkiye'den yarışmaya katılan tüm katılımcılar toplamda 7 altın madalya kazanırken bunun 3'ünü tek başına Sakarya Fatih Eğitim Kurumları aldı.

Romanya Bükreş'te düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından genç bilişimcilerin yarıştığı Infomatrix - 2015 Bilişim Olimpiyatları'nın bu sene 13'üncüsü gerçekleştirildi. Olimpiyatlara 49 ülkeden yaklaşık 400 tane birbirinden ilginç proje katıldı. Bu yılki yarışmaya, tanınmış bilişim firmaları Avira ve IBM destek verdi. İlginç projeler, bu firmalarca satın alınıyor.

Sakarya Fatih Eğitim Kurumları'na bağlı Özel Sakarya Fatih Ortaokulu öğrencisi Faikcan Çalışkan 'Lego Sumo' kategorisinde' altın madalya ile dünya 1'incisi, 'Lego Çizgi İzleyen' kategorisinde Akif Ünal altın madalya ile dünya 1'incisi ve 'Mini Sumo' kategorisinde Yüşa Bayraktar bronz madalya ile dünya 3'üncüsü oldu. Özel Serdivan Fatih Ortaokulu öğrencisi Kerem Ünlü de 'Robotics' kategorisinde altın madalya ile dünya 1'incisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Alanındaki uzun soluklu tek yarışma olan ve Romanya'daki İnfomatrix bilişim finali, teknoloji meraklısı öğrencileri buluşturdu. Dört kategoride yapılan yarışmalarda, birbirinden ilginç projeler görücüye çıktı. Bu yıl yarışmaya 63 ülkeden bin 899 proje başvurdu. Bu projelerin 49 ülkeden 400 tanesi Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılan final yarışmasına katılmaya hak kazandı. 3 gün süren yarışma, ödül töreniyle sona erdi.

İnfomatrix yarışmaları her yıl olduğu gibi Romanya ve Meksika takımlarının çekişmesine sahne oldu. Tüm kategorilerde 12 altın, 20 gümüş ve toplamda 46 madalya kazanan ev sahibi ülke, final 1'incisi oldu. Takımların kazandığı 8 altın, 8 gümüş ve toplamda 21 madalyayla Meksika, finallerde 2'inci sırayı aldı. En kalabalık katılımcıyla yarışlarda boy gösteren Türkiye, 7 altın, 11 gümüş ve toplamda 65 madalyayla takım halinde 3'üncü oldu. CİHAN
<< Önceki Haber Sakarya Fatih Koleji, Bilişim Olimpiyatları'nda 3 dünya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER