Samsun TSO'da iş adamlarına 'Schengen Vizesi' anlatılacak

Samsun TSO'da iş adamlarına 'Schengen Vizesi' anlatılacak

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO)'nın ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda iş dünyası 'Schengen Vizesi' hakkında bilgilendirilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu işbirliğinde Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlenen, "Yerel Schengen Grubu İş Dünyası Vize Bilgilendirme Toplantısı" şimdi de Samsun'da gerçekleştirilecek. STSO Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda 12 Ekim Pazartesi günü saat 11.30'da başlayacak olan toplantıya Schengen ülkelerinin konsolosları ile vizeden sorumlu personeli katılacak. Düzenlenecek etkinlikte, Schengen Vize Yasası ve AB-Türkiye Vize Serbestisi Diyaloğu alanındaki gelişmeler hakkında katılımcılara bilgi verilecek.

"SORUNLAR ANLATILACAK"

Toplantının önemine değinen STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye'nin AB ülkeleriyle ciddi anlamda bir ticareti olduğunu belirterek, "İş adamlarımızın Schengen ülkelerine iş amaçlı yapacakları ziyaretlerde maalesef vize almakta çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalmakta. Çatı kuruluşumuz TOBB, söz konusu sorunların gündeme taşınması, sorunlara çözüm bulunması ve nihai olarak Türk vatandaşlarımız için vizesiz bir Avrupa hedefiyle uzun zamandan beri çalışmalar yürütmekte. Bu çerçevede, birliğimiz ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yerel düzeyde iş çevreleri ile Delegasyon ve Schengen ülkelerinin Konsolosluklarının vizeden sorumlu personelini bir araya getiren bir dizi toplantılar düzenlemektedir. Bu çerçevede, AB Üye Devletlerinin Konsolosluk görevlileri, iş adamlarına Schengen vizesi alırken dikkat etmeleri gereken hususları anlatırken, iş adamları da vize başvuru sürecinde karşılaşabilecekleri sorunları paylaşma imkanına sahip olacak." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Samsun TSO'da iş adamlarına 'Schengen Vizesi' anlatılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER