Sanatçı gençler yedi yıldır afişle akranlarını alkolden vazgeçiriyor


DAK-Gesundheit sigortasının gençleri alkolden korumak için düzenlediği 'bunt statt blau' başlıklı afiş yarışmasını bu yıl da devam ettiriyor. Kampanya bu yıl 'Komaya Düşene Kadar İçmek Yerine Sanat' sloganıyla düzenleniyor. Yedi yıldır çocuk ve gençleri alkolden korumak için gerçekleştirilen kampanya12-17 yaş grubundaki çocuk ve gençlere yönelik. Kampanyaya katılmak için bu yıl 11 bin okul davet edilmiş. Kampanyanın devam etmesinde alkol zehirlenmesinden dolayı hastaneye kaldırılan çocuk ve genç sayısının oldukça yüksek olması önemli rol oynuyor.

2014 yılında 23 bin çocuk ve genç bu sebeple hastaneye kaldırılmış. DAK Berlin Müdürü Steffi Steinicke, çocuk ve gençlerin bu proje sayesinde sanat yoluyla alkole karşı aydınlatan güvenilir elçiler haline geldiğini söyledi. Steinicke, "Eğer 10 yaşında bir çocuk zehirlenecek kadar alkol alıp hastaneye kaldırılıyorsa artık hareket etmek gerekir" şeklinde konuştu.

Berlin Senatörü Mario Czaja da kampanyayı destekliyor. Berlin`de alkol zehirlenmesinden dolayı hastaneye kaldırılan çocukların sayısının azalmasının sevindirici olduğunu dile getiren sağlık senatörü, "Bu Berlin'deki caydırıcılık ve aydınlatma çalışmalarının bir sonucu. Bu yüzden bu gibi çalışmaları gelecekte de sürdüreceğiz." dedi. Özellikle gençlerin alkol konusunda sınırlarını bilmediklerini ifade eden Czaya, "Bu proje sayesinde konuyla yüzleşiyorlar. Bu sebeple bu projenin hamiliğini severek yapıyorum ve Berlin'de çok sayıda okulun katılmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Kiel Tedavi ve Sağlık Araştırmaları Enstitüsü'nün (IFT-Nord) araştırmasına göre gençler bu gibi sanatsal çalışmalar sayesinde alkolün zararlarını daha iyi görebiliyor. Başvurular 31 Mart'ta sona eriyor. Bu tarihten sonra Federal Hükümet'in uyuşturucu sorumlusu Marlene Mortler ile 'Luxuslärm' isimli müzik grubundan oluşan jüri, 2016'nın birincisini seçecek. 2010 yılından bu yana 72 bin 500 çocuk ve genç konuyla ilgili olarak afiş hazırlamış. Bu yılki yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.dak.de/buntstattblau adlı internet sitesinden ulaşmak mümkün. CİHAN
<< Önceki Haber Sanatçı gençler yedi yıldır afişle akranlarını alkolden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER