Saray rejimi seçim siyasetini iftira üzerine kurdu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Mayıs 10 2023
Halka anlatacak hiçbir hikayesi kalmayan Erdoğan ve partisi kuyruklu yalanlara sarıldı. Erdoğan da milletvekilleri adayları da mitinglerde, açılış törenlerinde ve katıldıkları yayınlarda hayal gücünü zorlayacak yalanlar sıralıyor.
Seçimde son viraja girilirken ‘Doğru adam, doğru zaman’ sloganıyla seçim kampanyası yürüten AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partisi yalanlara sığındı. Kılıçdaroğlu’nun ‘teröristleri serbest bırakacağı’ndan TOKİ’nin muhalefet tarafından kaldırılacağına, muhalefetin İHA’ları satacağından HÜDA-PAR’ın Cumhur İttifakı’na dahil olmadığına kadar birçok yalan bilgi yayılıyor. Bu durum iktidar için yeni değil, 2019’da gerçekleşen yerel seçimler öncesinde de belediyelerle ilgili pek çok yalan bilgi paylaşılmıştı.

Seçim propagandaları sırasında iktidar partisi milletvekilleri ve Erdoğan’ın söylediği bazı yalanlar şu şekilde:

• Erdoğan İstanbul mitingine 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi FETÖ’cüler tarafından tankların arasından kaçırılarak Bakırköy Belediyesi’ne gittiğini ileri sürdü.

• Erdoğan İstanbul mitingine 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi FETÖ’cüler tarafından tankların arasından kaçırılarak Bakırköy Belediyesi’ne gittiğini ileri sürdü. Aynı mitingte, Kılıçdaroğlu’nun reklam filmine montajla PKK’nın liderlerinden Murat Karayılan’ı ekleyip vatandaşlara gerçekmiş gibi izlettiler.

• Edirne mitinginde konuşan Erdoğan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Neymiş İmralı'nın kapısını kıracaklarmış, Öcalan'ı dışarı çıkaracaklarmış, Selo'yu dışarı çıkaracaklarmış.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığına devam ettiği sürece hakkı, hukuku, adaleti biz size teslim etmeyiz" ifadelerini kullandı.

BELEDİYELERİ ÖRGÜTE TESLİM ETME İDDİASI

• Erdoğan Ordu mitinginde yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Birileri de Türkiye’nin kuyusunu kazmanın peşinde. Bunun için ne yapıyorlar? Kime ne demeleri gerekirse onu diyorlar. Talimatı veren neresi? Kandil. Kandil’e dönüp

Bu haberler de ilginizi çekebilir