Savcı Arıcan: Hakim Başer ve Özçelik'in ihracı hukuki değil


Verdikleri karar sebebiyle hapse atılan hakimler Mustafa Başer ile Metin Özçelik'in mahkemeye çıktıkları gün HSYK tarafından meslekten atılmalarına meslektaşlarından tepki geldi. Çanakkale SavcıMenderes Arıcan, haklarında mahkumiyet kararı bulunmadan hakim ve savcının, HSYK'nın idari incelemesi ile meslekten atılmasının hukuki olmadığını belirtti. Arıcan aynı zamanda bu kararın hakkaniyetli olmadığını kaydetti.

Savcı Arıcan, sosyal medya hesabından yaptığı, 'Teminatsız yargı kime yarar' başlıklı paylaşımla, hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in meslekten atılmasının hem hukuki hem de hakkaniyetli olmadığını duyurdu. Savcı Arıcan paylaşımında, "Bağımsız mahkemelerce haklarında kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı bulunmadan, bir hakim ve savcının HSYK'nın idari incelemesi sonrasında meslekten ihraç edilmesini hukuki bulmuyorum. Hakkaniyetli bir karar olduğunu da düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

"BİRİLERİ BU İŞTEN SIYRILIRKEN SİZ MAĞDUR OLURSUNUZ"

Bu kararı veren meslektaşlarına çağrıda bulunan Savcı Arıcan, "Yarın bu kararların hukukiliği mahkemeler önünde irdelenmeye başlandığında, birileri her zamanki gibi 'biz kandırılmışız, bizim bu kararlarda en ufak bir dahlimiz yoktur' der, işin içinden sıyrılır. Ama bu kararlara bugün imza atan bizim meslektaşlarımız, yarın hukuk önünde bu verdikleri kararların mağdurları(!) olabilirler. Bizden söylemesi." beyanında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Savcı Arıcan: Hakim Başer ve Özçelik'in ihracı hukuki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER