Savcı Murat Çağlak da Reza'nın önüne yatmış
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 6 2017
Gazeteci Ahmet Dönmez Gazeteciler iddianamesinde ortaya ilginç detayı paylaştı
15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrası tutuklanan 29 gazetecinin iddianamesindeki skandallar saymakla bitmiyor. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat Çağlak, sadece içinde suç delili olmayan iddianame yazmakla kalmamış, aynı zamanda 17 Aralık’ı ve baş aktörü Reza Zarrab’ı savunma makamı gibi çalışmış. Gazetecilere, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme, Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme” suçlamaları getiren Savcı Çağlak’ın delilleri arasında, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili yazı ve tweet’ler de var. 17 Aralık soruşturmasının en önemli şüphelisi İran kökenli işadamı Reza Zarrab aleyhine atılan tweet’ler savcı tarafından gazetecilerin “terörle irtibatına” delil olarak sunuluyor. Zarrab, 21 Mart 2015 tarihinden beri ABD’de İran’a yönelik uluslararası yaptırımları delme, kara para aklama ve teröre destek iddiaları nedeniyle tutuklu. Savcı Çağlak’ın “terör delili” olarak sunduğu tweet’ler arasında, gazeteci Habib Güler’in Mevlana’nın vefatının yıldönümü olan 17 Aralık tarihinde attığı ‘Şeb-i Arus’ tweet’i de var.

İddianameyi irdelemeye devam eden İsveç merkezli insan hakları derneği Stockholm Center for Freedom, son olarak Çağlak’ın “Reza Zarrab” tutkusunu haberleştirdi. Savcı, iddianamesinde, 17-25 Aralık için “sözde yolsuzluk operasyonu” diyor. Ayrıca soruşturmayı, “Yolsuzluk adı altında hükümete ve Anayasal düzene karşı darbe teşebbüsü” olarak niteliyor. Soruşturmanın detaylarını yazan gazeteleri ise “hükümet aleyhine algı operasyonu” yapmakla itham ediyor. İddianamede şöyle deniyor: “17 Aralık sözde yolsuzluk operasyonu basında da eş zamanlı algı operasyonu ile devam etmiştir. Bu bağlamda 18 Aralık 2013 tarihli Zaman Gazetesi ‘Türkiye’yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu’; Taraf Gazetesi ‘Büyük Operasyon
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!10.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







