Şehit Uzman Çavuş Tolga Sağlam, eşinin memleketinde toprağa verildi


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK'ya karşı yapılan operasyonda şehit olan Muğlalı Jandarma Uzman Çavuş Tolga Sağlam, eşinin memleketi Aydın'da toprağa verildi. Hasanefendi Mahallesi'ndeki evlerinin önüne taziye çadırı kuruldu. Aile, burada taziyeleri kabul etti. Eve büyük bir Türk bayrağı asıldı. Kur'ân okundu, dualar edildi.

Geçici görevle gittiği Diyarbakır'da şehit olan 30 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sağlam'ın cenazesine, amcası ve diğer yakınlarının kucaklarında katılan çocukları 3 yaşındaki Can ve 8 aylık Adasu, hiçbir şeyden habersiz tabutun başucunda durdur. Tabuta amcasının yardımıyla dokunan Can ve küçüt kardeşi Adasu, oradakileri ağlattı. Amcasının, "Baban." diyerek dokunduğu, Türk bayrağı sarılı tabutu minik elleriyle okşadı. Şehidin eşi Cansu Sağlam, annesi, babası ve diğer yakınlarının feryatlarının yükseldiği cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

İzmir'den Aydın'a getirilen Jandarma Uzman Çavuş Tolga Sağlam'ın tabutu, cenaze namazının kılınacağı, merkez Efeler ilçesindeki Bey Camisi'ne askerlerin omuzlarında götürüldü. Burada bekleyen yakınları, taziyeleri kabul etti. Eşi Cansu Sağlam'a verilen 8 aylık bebeği ağlamaya başladı. O da dayanamayarak bebeğini yakınlarına verdi. Eşinin tabutuna sarılan Sağlam, çocuklarının da tabuta dokunmasına yardım etti. Şehidin kardeşi de yeğeni Can'ın elini tutarak, "Baban amcam, senin bu baban." diyerek, tabutu birlikte okşadılar. Cenaze namazını, ikindi namazını müteakip Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul kıldırdı. Helâllik alınmasının ardından tabut, tekbirlerle cenaze arabasına taşındı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Tolga Sağlam, Kemer Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Cenaze törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, askerî erkân, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve binlerce vatandaş katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit Uzman Çavuş Tolga Sağlam, eşinin memleketinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER