Sendikadan ilginç eylem: PTT'de kaybolan paralar 'yandı bitti kül oldu'


Bursa'da PTT ATM'lerinde kaybolan 285 liranın bulunamamasını çeşitli eylemlerle protesto eden Türk Haber-Sen Bursa Şubesi üyeleri sonuç alamayınca 'paranın yanarak kül olduğuna' hükmetti.

Heykelde ki PTT ATM'lerinde 285 liranın kayıp olduğu iddiasıyla birçok ilginç eyleme imza atan Türk Haber-Sen Bursa Şubesi üyeleri, PTT yetkililerini protesto etmek için sahte 200 liralık banknotları mangalda yaktı.

Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, çok çaba göstermelerine rağmen paranın bulunamadığından yakındı. 08 Haziran 2015'te Heykel PTT Merkez Müdürlüğüne bağlı 10 ATM makinesinde yapılan kontrol sonucu 9 ATM makinesinde 285 bin liranın para eksik olduğunun anlaşıldığını hatırlatan Avcı, "Bunun üzerinden 173 gün geçmesine rağmen bir arpa boyu yol alınamamıştır. Bulunamamıştır ya da birileri bulmak istememiştir. Netice olarak Türk Haber-Sen Bursa Şube olarak 285 bin TL'yi mercekle aradık, dedektörle aradık, teknolojinin yetmediğini anladık ve halk tabiriyle bilinen cinci hoca marifetiyle de aradık. Ne yazık ki fakir fukaranın, dulun, yetimin kaybolan, çalınan parasını biz bulamadık. Sonuç olarak biz Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı olarak hakkımda soruşturma açtılar. 285 bin TL'nin eksikliğini tespit den yönetim kurulu üyemiz şef arkadaşta sanık pozisyonun düşürülmüştür. Ülkede hukukun, adaletin geldiği noktada budur." şeklinde konuştu.

Başkan Orhan Avcı, ardından masaldaki gibi; "Huuu hırsız geldi mi?" şeklinde sordu. Alanda bulunanlardan da; "Geldi" cevabını aldığında ise, "Ne götürdü?" diye sordu. Bu defa "ATM'den 285 bin lira götürdü." şeklinde karşılık geldi. Böyle devam eden konuşmalar ise Orhan Avcı'nın "Yandı bitti kül oldu." sözü ila tamamlandı.

Basın açıklamasının ardından sahte 200 liralık banknotlar mangalda yakıldı. İlginç görüntülerin yaşandığı eylemde bazı vatandaşlar da yine ATM'lerde işlemlerine devam etti. CİHAN
<< Önceki Haber Sendikadan ilginç eylem: PTT'de kaybolan paralar 'yandı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER