Sendikalar, memura performans denetimi düzenlemesine tepkili
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 13 2016
Hükümet, 3 milyon memuru ilgilendiren yeni bir düzenleme hazırlıyor. Kamu Personelinin Başarılarının Değerlendirilmesine İlişkin Genel Yönetmelik Taslağı ile memurlara A ile D arasında puan verilecek.

Tayin, terfi ve sürgünler bu puanlamaya göre yapılacak. Performans sisteminin tasfiye için ‘yasal kılıfa’ dönüşeceği belirtiliyor. İktidara yakın memurlar performansları yüksek gösterilerek terfi ettirilirken, muhalif isimler düşük puanla sürgün edilecek. Üç değerlendirme döneminin ikisinde performansı D olan memurun bir başka gönderilmesi mümkün olacak.
Kamudaki iktidar yanlısı kadrolaşma nedeniyle özel olarak seçilen yöneticiler, siyasi saik baskı ve yönlendirmelerle memurları fişleyip kötü performans puanlarıyla önlerini kesebilecek. Aktif Eğitim Sen Başkanı Osman Bahçe, mevcut yöneticilerin kendilerine yakın gördüğü memurlara yüksek puan vereceğini, istemediklerini ise uzaklaştıracağını ifade etti.
İktidar, 3 milyon memuru ilgilendiren yeni bir düzenlemeye hazırlanıyor. Kamudaki memur ve sözleşmeli personelinin performansını ölçmeyi amaçlayan Kamu Personelinin Başarılarının Değerlendirilmesine İlişkin Genel Yönetmelik Taslağı hazırlandı. Tasarıyla kamu personeline A ile D arasında puan verilecek. Tayin, terfi ve sürgünler bu puanlamaya göre yapılacak. Sendikalara göre performans sistemi uygulamada iktidara yakın memurlar için torpile, iktidara yakın durmayanlar için sürgüne dönüşecek.
İktidara yakın memurlar performansları yüksek gösterilerek terfi ettirilirken, muhalif görülen isimler düşük puanla sürgün edilecek. Tayin, terfi ve sürgünler performans kılıfıyla yapılacağı için yargı aşamasında memurun uğradığı haksızlığı gidermesi zorlaşacak. Sözleşmeli personel için ise mevcut mevzuatta yer alan, ancak uygulanmayan yaptırımlar işlerlik kazanacak. Böylece sözleşmelinin performansına göre görevine son verilmesi mümkün olacak. Üç değerlendirme döneminin ikisinde D alan sözleşmeli personelle altı ay daha denenmek üzere yeni bir sözleşme yapılacak. Bu süre sonunda da performansı D olan memurların görevlerine son verilecek. Yeni düzenlemeye sendikalar tepkili. Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, “Memurun iş güvencesini kaldıramayan
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







