'Silahlar bırakılmadan PKK ve HDP'nin süreçte aktif rolü olacağını düşünmüyorum'


1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda kaydını AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile AK Parti'nin 5 Erzurum milletvekili yaptı.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Tayyar, başkanlık sistemiyle ilgili Amerika'daki gibi bir başkanlık sisteminin Türkiye için faydalı olacağını düşündüğünü ifade etti. Bunu AK Parti'nin gerçekleştirecek sayısal çoğunluğu olmadığını belirten Şamil Tayyar, Meclis'te şu an böyle bir tablonun olmadığını vurguladı.

Bu saatten sonra PKK ve HDP'nin çözüm sürecinde muhatap alınmasını çok doğru bulmadığını dile getiren Tayyar, Kürt meselesine ilişkin reformların devam etmesi gerektiğini ve tek muhatabın bölgedeki insanlar olması gerektiğini söyledi. Onlarla beraber bu sürecin yürüyeceğini anlatan Tayyar, PKK da silahları bırakırsa sürece bir katkıda bulunmuş olacağını belirtti. Tayyar, silahlar bırakılmadan PKK ve HDP'nin bu süreçte aktif rolü olacağını düşünmediğini ifade etti. Siyasetin bir takım oyunu olduğuna dikkat çeken Tayyar, seçimdeki başarıda bir numaranın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, başarılı bir seçim çalışması geçirdiklerini kaydetti. Mesuliyet yükünü omuzlarında hissettiklerini ve hizmet zamanı olduğunu dile getiren Akdağ, terörle mücadelede büyük başarı sağlandığını ifade etti. Anayasa çalışmalarıyla ilgili AK Parti'nin tek başına yetmediğini belirten Akdağ, diğer partilerin nasıl bakacağının önemli olduğunu belirterek, iyi bir diyalog ortamı olmasını diledi. 12 Eylül Anayasası yerine yeni bir anayasa gerektiğini vurgulayan Akdağ, sivil bir anayasaya ihtiyaç olduğunu ve bunun için de ön şartsız güçlü bir diyaloğa ihtiyaç olduğunu söyledi. Akdağ, bunun için çalışacaklarını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber 'Silahlar bırakılmadan PKK ve HDP'nin süreçte aktif... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER