'Sivaslılar, 10 bin imza atarak hastanesine sahip çıktı'


Devlet Hastanesi'nin kapatılmaması için başlatılan kampanyada toplanan 10 bin imza, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na gönderildi. SES Şube Başkanı Serkan Çelikgün, toplanan imzaların halkın hastanesine ne kadar sahip çıktığını gösterdiğini söyledi.

Kamu Hastaneleri Birliği'nin yürüttüğü hastanelerin birleştirilmesi kapsamında Devlet Hastanesi'ni kapatma girişimine tepki olarak başlatılan imza kampanyası sona erdi. 3 gündür devam eden kampanya kapsamında toplanan 10 bin imza PTT aracılığı ile Ankara'ya gönderildi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri toplanan imzaları zarflara koyarak Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı'na gönderdi. SES Şube Başkanı Serken Çelikgün, PTT önünde yaptığı açıklamada, aylardan beri şehir efsanesine dönüşen hastanelerin birleştirilmesi adı altında yaşanan belirsizliklerin ve sürekli değişen kararların kamuoyunun tepkisini çektiğini söyledi. Sendika olarak taşınma adı altında Devlet Hastanesi'nin kapatılmasının Sivas halkına zarar vereceğini ve fayda sağlamayacağını defalarca dile getirdiklerini belirten Çelikgün, birleşme ile halkın özel hastanelere yönlendirilmiş olacağını ve olağanüstü durumda sağlık hizmeti alınamayacağını ifade etti.

Hastanenin kapanmaması başlattıkları ve 3 gün süren imza kampanyasında 10 bin civarında imza toplandığını dile getiren Serkan Çelikgün, şöyle devam etti: "İddia ediyoruz imza kampanyamız daha uzun sürseydi, bu sayı yüzbinleri aşardı. Fakat halkın hastanesine ne kadar sahip çıktığını, kampanyamıza nasıl destek verdiğini görmüş olduk. Sivas halkı imzasını atarak, 'hastaneme sahip çıkıyorum, şehir merkezinde kolayca ulaşılabildiğim hastaneme dokunma, devletin hastane olarak yaptığı binayı elimden alma, bu kararı alanlar yarın bir gün Sivas'tan giderler bu nedenle vatandaşın hastanesine dokunma' dedi."

Çelikgün, kararın vatandaşa bırakılmasını isteyerek, "Eğer imza kampanyasında toplanan imzaları dikkate almıyorsanız iktidarı bu konuda referandum yapmaya çağırıyoruz. Kuralım sandıkları halkın tercih ettiği karar neyse onu uygulayalım." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Sivaslılar, 10 bin imza atarak hastanesine sahip çıktı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER