Sovyet ordusu yeniden Kızıl Meydan'da


Rusya, 7 Kasım 1941'de Nazi Almanya'sına karşı Kızıl Ordu'nun Kızıl Meydan'da toplanarak saldırıya geçmesinin 74. yıl dönümünü kutluyor. Kızıl Meydan'da yapılan törene 5 binden fazla kişi katıldı. Sovyet üniformalı askerler, o dönem savaşta kullanılan tank, tüfek ve toplarla tören geçidi yaptı.

II. Dünya Savaşı'nda Moskova sınırına dayanan Nazi birliklerine karşı ilk direniş 7 Kasım'da Kızıl Meydan'ı dolduran Sovyet askerlerinin gövde gösterisinin ardından başlamıştı. Moskova'nın hemen yakınına kadar gelen Nazi birlikleri şehrin düşmesine kesin gözü ile bakıyorlardı. Kızıl Meydan'da askeri tören için hazırlık yapan Naziler, meydana Hitler'in heykelini dikmek için Finlandiya'dan bir heykel traşa dev bir heykel siparişi bile vermişlerdi.

Sovyet cephesinde durumun ağırlaştığını fark eden eski SSCB lideri Jozef Stalin, Georgi Jukov'u başkomutan tayin etti. 7 Kasım 1941 askeri geçit töreni ise Moskova'yı savunan Kızıl Ordu için moral oldu. Fakat yine de Almanlar ilerlemeye devam ediyordu. Stalin bu durumda Sibirya bölgesinde Japonya için bekletilen askeri birlikleri Moskova savunmasına gönderilmesini emrini verdi. Kızıl Ordu, Aralık ayında Alman birliklerini püskürtmeyi başardı. CİHAN
<< Önceki Haber Sovyet ordusu yeniden Kızıl Meydan'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER