Suruç bombasıcıyla ilgili şok iddia

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Ağustos 2 2015
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Diyarbakır’daki HDP mitingindeki bombalı saldırı ile Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde canlı bomba saldırısında fail olduğu iddia edilen gençlerin MİT’in kontrolünde Suriye’ye gidip geldiğini belirtti.
Suruç bombasıcıyla ilgili şok iddia
Artan terör olayları üzerine CHP tarafından oluşturulan terör araştırma heyetlerinin Diyarbakır ve Adıyaman’da yaptıkları görüşmeleri Cihan Haber Ajansı’na değerlendiren Veli Ağbaba, önemli açıklamalarda bulundu. Terör saldırılarının araştırılması için Meclis’te verdikleri önergenin AKP ve MHP tarafından reddedildiğini anımsatan Ağbaba, bunun üzerine karanlık dönemlere geri dönmemek amacıyla sorumluluk alarak heyetlerle Diyarbakır ve Adıyaman’da çalışmalar yaptıklarını ifade etti. 

'IŞİD'E MAALESEF DEVLETİN GÖZ YUMDUĞUNU NET OLARAK GÖREBİLİYORUZ'

Yer aldığı heyetle, hem Diyarbakır hem de Suruç’taki saldırılardaki şüpheli gençlerin memleketi Adıyaman’da görüşmeler yaptığını anlatan Ağbaba, şöyle devam etti: “Suruç’taki canlı bomba saldırısın ardından Diyarbakır’daki patlamada şüpheli olarak görülen Orhan Gönder’in ailesini ziyaret etmiştik. Daha sonra Orhan Gönder’i cezaevinde ziyaret etmiştik. Bu konuda söylenecek şey şu; IŞİD ile ilgili maalesef devletin göz yumduğunu net olarak görebiliyoruz. Hiç eline silah almamış insanlar, gazetecisi, polisi, işadamı terör örgütü üyeliğinden cezaevlerine atılırken ailesi tarafından ihbar edilen, şikâyet edilen, ‘Benim oğlum IŞİD’e katıldı’ denilen insanlar hakkında soruşturma açılmaması bile en hafif ifadeyle zaaf olarak nitelendirilebilir. 

MİT’İN KONTROLÜNDE ADIYAMAN’DA GENÇLER IŞİD’E KATILMIŞ

Ben çok iyi niyet sezmiyorum. Biz Adıyaman’da çocukları IŞİD’e katılan ailelerle görüştük. Maalesef hiçbir işlem yapılmamış. İhbar edilen çocuklarla ilgili hiçbir güvenlik önlemi alınmamış. Polis hiçbir şey yapmamış. Devletin ve MİT’in kontrolünde Adıyaman’da gençler IŞİD’e katılmış. Hatta Suriye’ye gittikten sonra Türkiye’de bir süre kalıp geri dönenler var. Burada tamamen devletin ve MİT’in göz yumması var. Diyarbakır’da mitingde bomba atan çocuk, Suruç’ta canlı bomba olarak kendini patlatan çocuk MİT’in kontrolünde Suriye’ye gidip gelmiş. IŞİD

Bu haberler de ilginizi çekebilir