Suruç saldırısında dikkat çeken rapor!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ekim 21 2015
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz günü geçekleşen katliamı aydınlatmak için 20 hukuk örgütü ve 815 avukatın bir araya gelerek oluşturduğu Suruç İçin Adalet Platformu, 33 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin çarpıcı bir rapor yayımladı.
Suruç saldırısında dikkat çeken rapor!
Raporda, katliama götüren ihmal iddiaları tek tek sıralandı.

TOMA’LAR ORTADAN KAYBOLDU

Raporda, gelen grupların Suruç girişinde emniyet ve jandarma birimleri kontrol için didik didik aranması ve tek tek GBT kontrolü yapılmasına rağmen patlamanın olduğu bölgede herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığı vurgulandı. Amara Kültür Merkezi’nin üzerinde bulunduğu caddenin iki tarafında her zaman zırhlı bir TOMA bulundurulurken, olay günü TOMA’ların ortadan kaybolduğuna dikkat çekildi.


*Patlama alanında güvenlik önlemi alınmadı
*Şüpheli bir isim polis tarafından kaçırıldı
*MOBESE’ler o gün çalışmıyordu
*Otogar kameraları 3 gün önce kapatıldı
*Canlı bombaları savcılık soruşturmadı
*Ailelerin ‘kayıp’ şikayetine ‘seyahat özgürlüğü’ denildi
*Saldırganlar 3 gün önce keşif yaptı

ŞÜPHELİ GİZEMİ

Dikkat çeken bir diğer iddia ise patlamadan önce motosikletli bir kişinin kültür merkezi önünde yavaşlayarak ve başıyla içeriye işaret etmesi oldu. Bölge halkının şüphelenmesi nedeniyle durdurularak polise teslim edilen kişinin Abdullah Ömer Arslan olduğu belirtildi. Şüphelinin polis tarafından önce Amara Kültür Merkezi’ne götürüldüğü ardından da kıyafetleri değiştirilerek ve tıraş edilerek bölgeden kaçırıldığı ileri sürüldü.

CADDEDEKİ MOBESE BOZULDU!

Kültür merkezinin tamamını görecek şekilde, önündeki caddede bulunan MOBESE kameralarının o gün çalışmadığı bilgisine yer verildi. Olay yerine en yakın kamera olan Elektrik İdaresi’ne ait görüntülerin ise olaydan hemen sonra emniyet mensupları tarafından alındığı belirtildi.

OTOGAR KAMERALARI KARARDI

Katliamın ardından faillerle ilgili bir iz bulabilmek için bölge halkının Suruç Otogar'ına gittiği belirtilen raporda, 3 gün önce otogardaki güvenlik kameraların

Bu haberler de ilginizi çekebilir