Tahliye kararının ardından 7 polis cezaevinden çıktı


Selam Tevhit terör örgütünü soruşturdukları için tutuklanan polislerin yargılandığı davada 3 asker ile 7 polis tahliye oldu. Tahliye olan polisler mahkeme kararından 6 saat sonra cezaevinden çıktı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 3 asker ile 7 polisin tahliye edilmesine karar verildi. Tahliye karanının ardından polis yakınları ve avukatlar Silivri Cezaevi'nin önünde beklemeye başladı. Mahkeme, kararını saat 01.00 sıralarında açıklarken tahliye olan polisler cezaevinden saat 07.00 sıralarında çıktı. Aralarında eski Emniyet Müdürü Serdar Bayraktutan'ın da bulunduğu polisler cezaevi önünde kendilerini bekleyen yakınlarıyla hasret giderdi. Mahkemenin haklarında tahliye kararı verdiği isimler şöyle: Ankara İl Jandarma İstihbarat Komutanı Yarbay Erdal Turna, Jandarma Üsteğmen Mesut Çelik, Astsubay Halil Alp, Terörle Mücadelede görevli eski Emniyet Müdürü Serdar Bayraktutan, komiser Serhat Taner Doğan, polisler Bekir Enes Arı, Murat Çobanoğlu, Yusuf Yolcu, Mücahit Gökoğlu, Aytekin Koçak. Tahliye olan sanıklara adli kontrol tedbirleri uygulanmak suretiyle yurt dışı çıkış yasağı getirildi.

Mahkeme, ara kararında bir kısım sanıklar müdafilerince hakimin ve heyetin reddine yönelik talebi reddetti. Ancak, dava dosyası ret talebinin değerlendirilmesi için İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek. Tutuklu emniyet mensupları için kuvvetli suç şüphesinin devam ettiği belirtilen kararda, istenen cezaların yüksek olması nedeniyle sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Tahliye kararının ardından 7 polis cezaevinden çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER