Taliban'ın eski liderinin ailesi, yeni lidere biat etti


Taliban'ın eski lideri Molla Ömer'in ölmesiyle babası yerine geçen yeni lider Molla Ahtar Muhammed Mansur'a ailesinin biat ettiği bildirildi.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahit yayınladığı yazılı açıklamada, Molla Ömer'in ölümünden sonra grup liderliği üzerinde meydana gelen gerginliklerin çözüldüğüne değindi. Ömer'in oğlu Muhammed Yakup ve kardeşi Molla Abdul Menan ile ailenin büyükleri arasında Salı günü düzenlenen toplantıda Taliban'ın yeni liderine biat edildiği açıklandı. Ancak daha önce Ahtar Muhammed'in koltuğa geçmesine razı olmayan Ömer'in oğlu ve kardeşi, konu ile ilgili herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı.

Yaklaşık iki ay önce Taliban yeni liderleri Molla Ahtar Muhammed'e biat etmişti; ancak aralarında Ömer'in oğlu, kardeşi ve Taliban'ın bazı önde gelenleri, Ahtar Muhammed'i kabul etmeyip itirazda bulunmuştu.

Öte yandan Taliban'ın önde gelen komutanlarından Molla Dadullah ve Tayyip Ağa şu ana kadar Ahtar Muhammed'e biat etmedi. Ahtar'ın yeni liderinin Pakistan istihbaratı tarafından seçildiği iddia ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Taliban'ın eski liderinin ailesi, yeni lidere biat etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER