TAV Havalimanları'ndan büyük zarar
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 25 2020
Tüm dünyayı olumsuz etkilemeye devam eden koronavirüs en çok havayolu şirketlerini vurdu.
Atatürk Havalimanı'nın şirket faaliyetlerinden çıktığı TAV Havalimanları da zarar eden şirketler arasına girdi. TAV, ilk çeyrekte koronavirüs salgınının finansallardaki olumsuz etkisi ile 376.7 milyon lira zarar açıkladı.
Şirketin geçen sene aynı dönemde net kârı 145.6 milyon lira olmuştu.
TAV’ın KAP’a gönderdiği finansal sonuçlara göre, geçen sene ilk çeyrekte 919.6 milyon lira olan hasılatı da bu çeyrekte 796.2 milyon liraya geriledi.
Şirketin KAP’a gönderdiği diğer bir açıklamada da korona salgını nedeniyle, şirketin salgın ile mücadele kapsamında alınan uçuş kısıtlaması önlemlerinden büyük oranda etkilendiği belirtilerek, bu nedenle Şubat ayında açıklanan 2020 hedeflerinin artık geçerli olmadığı belirtildi.
Açıklamada, “Salgın nedeniyle alınan önlemlerin devam süresine ilişkin belirsizlik nedeniyle, şirketimizce, şu aşamada yeni bir 2020 beklentisi paylaşılamamaktadır” denildi.
Salgın nedeniyle, hava yolu yolcu trafiğinde yaşanan düşüşün etkilerini azaltmak için şirketin maliyet azaltıcı önlemler aldığı ve sabit giderlerde önemli miktarda düşüş sağlandığı belirtilerek, belirsizliğin ortadan kalkması ile birlikte revize 2020 hedeflerinin açıklanacağı ifade edildi.
TAV’dan gönderilen basın bülteninde ise, geçen sene ilk çeyrekte 23.9 milyar euro net kâr elde eden şirketin bu sene ilk çeyrekte 56.1 milyon euro zarar açıkladığı belirtildi.
TAV’ın konsolide cirosu ise ilk çeyrekte geçen yıl aynı döneme göre yüzde 22 düşüşle 118.5 milyon euro oldu.
Yolcu sayısı geçen yıl ilk çeyreğe göre yüzde 23 düşüşle 10.6 milyona gerileyen şirketin FAVÖK marjı da 11 baz puan düşüşle yüzde 13.6’ya indi.
TAV Havalimanları İcra K
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona k...


