Tebligatlar elektronik posta ile gönderilecek


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) oda üyelerine ve vergi mükelleflerine 2016 yılı itibari ile başlanacak olan elektronik tebligat ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce'nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıya TSO Başkanı Yaşar Tetiker, TSO Yöneticileri, mali müşavir ve muhasebeciler, TSO üyesi vergi mükellefleri ile vergi dairesi çalışanları katıldı.

Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce, "Elektronik tebligat usullerini belirleyen 456 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nin 27 Ağustos 2015 tarihli ve 29458 sayılı Resmi Gazetede yayınlandı. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren tüm mükelleflere vergi tebligatının elektronik posta yoluyla ulaşacak. Bu kapsamda kurumlar vergisi mükellefleri, ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlar, isteğe bağlı olarak kendilerine elektronik tebligat yapılmasını talep edenlere elektronik ortamda tebliğ yapılacak. Elektronik tebligat sistemini kullanmak zorunda olan kurumlar vergisi mükelleflerinin, en geç 01 Ocak 2016 tarihine kadar Elektronik Tebligat Talep Bildirimi'ni, kurumlar vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi dairesine vermeleri gerekmektedir. Yeni uygulama ile olumsuzlukların ortadan kalkacağını düşünüyoruz." dedi.

Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce katılımcıların sorularını yanıtlarken, Ereğli Ticaret ev Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker de Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce ve katılımcılara teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber Tebligatlar elektronik posta ile gönderilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER