Facebook'a dikkat! Çünkü Facebook'la psikolojiniz tehlikede

Bilim adamlarınca yapılan araştırma Facebook kullanıcıları için önemli. Facebook, pisikolojik tehlikelere davetiye çıkardığı öğrenildi. Nasıl mı?

Facebook'a dikkat! Çünkü Facebook'la psikolojiniz tehlikede

Bilim adamlarına göre Facebook ve diğer sosyal ağlar sizi çeşitli zihinsel problemlere sürükleyebilir. Yapılan araştırmalara göre sosyal ağlarda sürdürülen ilişkiler çeşitli sanrılara ve psikolojik rahatsızlıklara neden oluyor.

Vatan'ın haberine göre, yapılan araştırmada internet bağımlılığı olan hastalar üzerinde deneyler yapıldı. Tüm katılımcıların sorunlarına rağmen hiçbir uyuşturucu madde kullanmadıkları belirlendi.

Tel Aviv Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre internet üzerinden ilişki kuran ve zamanının çoğunu bilgisayar başında geçiren kişilerde psikolojik bölünmeler ve sanrılar görülüyor.

Araştırma grubunun lideri Doctor Uri Nitzan, Facebook ve çeşitli sanal sohbet ağlarının bu hikayenin önemli bir parçası olduğunu belirtti.

3 hastasının yalnızlıktan kaçmak için yoğun sanal ilişkilere sığınmakta teselli bulma probleminden dolayı kendisine başvurduğunu sözlerine ekleyen Nitzan yaptığı araştırma sonucunda ekrana bağlantılı yaşayan bu kişilerin hepsinin sonuçta psikolojik sanrılar geliştirdiğini belirtti.
<< Önceki Haber Facebook'a dikkat! Çünkü Facebook'la psikolojiniz tehlikede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER