TikTok’ta canlı yayın açtı işten kovuldu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Aralık 29 2022
Seyir halindeyken TikTok'ta canlı yayın açan otobüs şoförünün işten çıkarılması haklı fesih sayıldı. Şoförün kıdem tazminatı talebi de reddedildi.
Diyarbakır 1. İş Mahkemesi, seyir halindeyken farklı tarihlerde sosyal paylaşım platformu TikTok’ta canlı yayın yapan şoförün iş akdinin 7 yıl çalıştığı şehirler arası otobüs firmasınca feshedilmesini haklı buldu.

Diyarbakır’da yaşayan ve bir şehirler arası otobüs firmasında 7 yıldır şoför olarak görev A.Ö, otobüs kullanırken farklı tarihlerde sosyal paylaşım platformu TikTok’ta canlı yayın açtığı gerekçesiyle işten çıkarıldı.

Bunun üzerine A.Ö, avukatı aracılığıyla çalıştığı otobüs firmasına “alacak” davası açtı.

A.Ö’nün avukatı tarafından hazırlanan ve Diyarbakır 1. İş Mahkemesine sunulan dilekçede, şunlar kaydedildi:

“A.Ö. uzun yol şoförü olarak 27 Mart 2014-19 Nisan 2021 tarihleri arasında kesintisiz çalışmıştır. Değişik zamanlarda hizmeti SGK bildirilmemiştir.

Pandemi gerekçesiyle kısa çalışma uygulamasına tabi olarak SGK’ya eksik çalıştığı bildirilen müvekkilim son 1 yıl her ay tam çalışmasına rağmen 18 gün çalışıyormuş gibi gösterilerek, SGK’ya eksik gün bildirilmiştir.

İş akdi 19 Nisan 2021’de hukuka aykırı şekilde, fesih yasağı olmasına rağmen feshedildi. İş akdi feshinde de ihbar süresine uyulmadı. Müvekkilim haftanın 7 günü Diyarbakır’dan İzmir, İstanbul, Bursa, Bodrum gibi yerlere yolcu taşımıştır.

Resmi ve dini bayramlarda da çalışan ve buna ilişkin ücret ödenmeyen müvekkilime yıllık izin hakkı da tanınmamıştır. Kıdem ve ihbar tazminatı, yıllık izin, fazla çalışma, haftalık tatil, resmi bayram ve asgari geçim indirimi ücretinin davalıdan tahsilini talep ediyoruz.”

“UYARILMASINA RAĞMEN DEVAM ETTİ”

Davalı işveren de avukatı Ayşegül Birtane İpek aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçede, davacının iş akdinin 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca işveren tarafından haklı nedene dayalı olarak feshedildiğini savundu.

KIDEM TAZMİNATI TALEBİ REDDEDİLDİ

Delilleri ve savunmaları inceleyen mahkeme, davacının iş akdinin feshedilmesini haklı bularak, kıdem ve ihbar tazminatı talebinin de reddine karar verdi. Davacının, yıllık izin,

Bu haberler de ilginizi çekebilir