TRT’ye bir haftada sınavsız 245 kişi alındı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 5 2021
TRT’de usulsüz ve AKP torpili ile şaibeli işe alımlar hızla sürüyor...
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İletişim Fakültesi mezunu binlerce genç işsizken, TRT'ye sınavsız ve liyakatsiz olarak yüzlerce kişinin alındığına dikkat çekti. Sertel, “Ekim ayının son haftasında Özel Hukuka Tabi personel statüsü adı altında 245 kişi işe girdi. Bu personelin çoğu evden çalışıyor. Birçoğu bankamatik memuru oldu. Maaş çekmekten öte TRT'ye hiçbir iş yapmayan kadrolar dolduruluyor'' dedi.
TRT'de KPSS ve kurum içi yazılı sınav ile en son 2016 yılında eleman alındığını kaydeden Sertel, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM'ye önerge verdi.
Sertel Oktay'a,
- Son dönemde TRT'de işe başlatılan 245 kişi hangi şehirlerde hangi kadrolarda görev yapmaktadır?
- Bu kişilerin işe gitmeden evden çalıştığı doğru mudur?
- Evden çalıştığı için iş yerini bile tanımayan, işi öğrenemeyen kişilerin kuruma ne gibi faydası olmaktadır?” sorularını yöneltti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!10.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







