Trump "dezenfektan enjekte edelim" sözlerinden çark etti: Alay etmek içindi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 25 2020
ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüse karşı vücuda ışın verilmesi ya da dezenfektanların enjekte edilmesi yönündeki önerisinin alaycı bir şaka olduğunu söyledi.
Trump, Oval Ofis'te 484 milyar dolarlık ek bütçe için düzenlenen imza töreninde, dün yaptığı ve ülke kamuoyunda sert tepkilere neden olan, "Dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz." açıklamasına ilişkin soruyu yanıtladı.
Soruyu soran gazeteciye dönen Trump, söz konusu açıklamasına ilişkin "Ne olacağını görmek için sizin gibi muhabirlere, alaycı (kinayeli) soru soruyordum." dedi. Ancak Trump'ın açıklamasını izleyenler, Başkan'ın dünkü açıklamasında şaka yapar bir ruh hali olmadığını dile getirdi.
Trump'ın 'U dönüşünü' değerlendiren Cumhuriyetçilere yakınlığıyla bilinen Fox New sunucusu Bret Baier, "Konuşurken ve yanındaki doktora dönerken alaycı bir şekilde görünmüyordu." ifadelerini kullandı.
Trump, bu konudaki soruların tekrarlanması üzerine "Dezenfektanın ellerde çok işe yaradığını düşünüyorum. Bunun etkileri laboratuvarda test ediliyor." ifadesini kullandı.
Güneş ışınlarının, virüs üzerinde öldürücü bir etkisi bulunduğunu kaydeden Trump, "bu ışınların vücuda bir şekilde enjekte edilmesinin tedavi yöntemi olarak kullanılabileceği" tezini tekrarladı.
Trump muhabirin, "Halka dezenfektan enjektesini öneriyor musunuz?" sorusuna ise, "Tabii ki hayır. Düşmanca davranan bir grup vardı. Tıpkı senin gibi yalan haberler yapan insanlar. Onlara kinaye yaptım." yanıtını verdi.
Bunun üzerine soruları soran iki muhabir de dünkü basın toplantısının yapıldığı salonda bulunmadıklarını söyledi.
ABD'li dezenfektan şirketlerinden uyarı
Trump'ın açıklamasının ABD kamuoyunda ses getirmesinin ardından, ülkenin önemli şirketleri, halkı "dezenfektanı kendilerine enjekte etmemeleri" konusunda uyard
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







