Trump: ‘Hindistan’la 3 Milyarlık Askeri Anlaşma İmzalayacağız’
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 24 2020
Başkan Donald Trump, ABD’nin Hindistan’la 3 milyar dolar değerinde Amerikan helikopteri ve diğer teçhizat satışını içeren bir anlaşma imzalayacağını açıkladı.
Eşi Melania Trump’la birlikte Hindistan’a ziyaret düzenleyen Trump için Ahmedabad kentinde 100 binin üzerinde kişinin katıldığı “hoşgeldin” mitingi düzenlendi. Dünyanın en büyük kriket stadyumunda düzenlenen etkinlikte Trump ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi konuşma yaptı.
Trump ziyaretten önce yaptığı açıklamada, iki ülke arasında yeni bir kapsamlı ticaret anlaşmasının bu ziyaretin parçası olmayacağını belirtmişti. Ancak konuşmasında ABD Başkanı, iki ülkenin “gelmiş geçmiş en büyük ticaret anlaşmalarından birine” imza atacağını söyledi. Trump, iki taraf için de “harika” olacak bir anlaşmaya varabileceklerinden hem kendisi hem de Modi’nin umutlu olduğunu kaydetti.
Modi de olası bir ticaret anlaşması konusunda umutlu konuştu. Hindistan Başbakanı, ABD-Hindistan ilişkilerinin savunmadan enerji sektörü ve enformasyon teknolojisine kadar uzanan geniş yelpazede büyüdüğünü, “yeniden yükselen” bir Hindistan’ın ABD için yeni fırsatlar sunacağını söyledi.
İki ülkeyi “doğal ortaklar” olarak niteleyen Modi, sadece Hint-Pasifik bölgesinde değil tüm dünyada barış, ilerleme ve güvenliği tesis etmeye yardımcı olabileceklerini ifade etti.
Modi, “Kısa vadeli hesaplardan ziyade uzun vadeye yayılan bir vizyondan ilhamımızı alıyoruz” dedi.
Başkan Trump’ın ziyaretinin iki ülke arasında yeni bir fasıl açtığını belirten Modi, ABD-Hindistan ilişkilerinin sıradan bir ortaklığın çok ötesinde büyük çaplı ve birbirine yakın olduğunu kaydetti.
Trump da Hintçe selamlaşma sözcüğü olan “Namaste” diyerek başladığı konuşmasında, Hindistan’ın “kalplerinde her zaman özel bir yeri olacağını” belirtti.
“Amerika Hindistan’ı seviyor. Amerika Hindistan’a saygı gösteriyor. Ame
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı10.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...


