Trump dolu dizgin geliyor: Iowa'daki ön seçimlerini açık farkla kazandı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 16 2024
ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçim yarışı bugün başlarken, Iowa'da Cumhuriyetçi Partinin ön seçimlerini eski ABD Başkanı Donald Trump'ın rahat bir şekilde kazandığı bildirildi.
ABD’deki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayının belirleneceği ön seçimlerin ilkinde Iowa'daki oylamayı eski Başkan Donald Trump açık ara farkla kazandı.
Amerikan CBS kanalı, Trump'ın oyların yüzde 51'ini, Florida Valisi Ron DeSantis'in yüzde 21'ini ve Nikki Haley'in de yüzde 19'unu alacağını tahmin ediyor.
5 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi seçmenin adayının kim olacağının belirlendiği eyalet ön seçimlerinin ilki Iowa’da yapıldı.
Giriş anketi verilerine göre Trump, beyaz evanjelistlerden ve katı muhafazakar seçmenlerden güçlü bir destek aldı.
Cumhuriyetçilerin adayı, seçimlerde Demokratların adayı olacağı tahmin edilen mevcut Başkan Joe Biden ile yarışacak.
Trump, eyalet başkenti Des Moines'de yaptığı konuşmada rakiplerini överek "ikisinin de çok iyi iş çıkardığını" söyledi, daha sonra Biden'ı hedef aldı:
“Başkan'a karşı aşırı sert olmak istemiyorum. Ama şunu söylemeliyim ki kendisi ülke tarihimizdeki en kötü başkan.”
Trump'ın Iowa'daki 99 seçim bölgesinin 98'ini kazandığı görülüyor.
Cumhuriyetçilerin aday adaylarından biyoteknoloji girişimcisi Vivek Ramaswamy, Iowa'daki ön seçimde büyük bir farkla dördüncülük elde edeceğinin anlaşılması üzerine, başkanlık kampanyasını askıya aldığını açıkladı ve Trump'ı destekledi.
Cumhuriyetçi Parti üyeleri Pazartesi akşamı Iowa'daki kiliselerde, okullarda, spor salonlarında ve sosyal merkezlerde oy kullandı. Eyalet genelinde hava sıcaklığı sıfırın altında seyretti.
Giriş anketi verilerine göre Trump erkek, kadın, yaşlı ve genç seçmenlerin oyunu kazandı ve bu gruplar üzerinde 2016'daki perfor
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza8.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


