"Türkiye, uyuşturucunun geçiş noktası; bu yüzden kaçak petrol oraya gidiyor"


Rusya Federal Narkotik Denetim Servisi (FSKN) Başkanı Viktor İvanov, Afganistan'da üretilen yüklü miktarda eroinin, Balkan ülkelerine ve Avrupa Birliği ülkelerine giderken geçiş noktasının Türkiye olduğunu, aynı sebepten dolayı da kaçak petrolün Türkiye'ye gittiğini iddia etti.

Moskova'da gazetecilere konuşan FSKN Başkanı Viktor İvanov "Türkiye, kaçak eroinin transit ülkesi. Bu yüzden kaçak petrol de oraya akıyor." dedi.

İvanov, IŞİD'in Afganistan'dan eroin kaçakçılığı konusundaki müdahalesi hakkında ise şu ifadeleri kullandı: "Afgan uyuşturucuları illegal kaçakçılık sayesinde yıllık 150 milyar dolar kazandırıyor, bu para da suç döngüsüne dahil oluyor, bu yüzden de uyuşturucunun geçtiği transit ülkelerde siyasi istikrarsızlığa neden oluyor. Petrol kaçakçılığı uyuşturucu kaçakçılığı, her ne kadar farklı yönlere gitseler bile ile üst üste biniyor. Afgan eroini, Türkiye toprakları üzerinden Balkan ülkelerine, oradan da Avrupa Birliği ülkelerine giderken, yasadışı petrol akışı ise tam tersi yöne, Türkiye'ye gerçekleştiriliyor. Asıl para uyuşturucu trafiğinden elde ediliyor." CİHAN
<< Önceki Haber "Türkiye, uyuşturucunun geçiş noktası; bu yüzden kaçak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER