İntikali yapılmayan tarım arazileri için dava süreci başlatılacak


Tarım arazilerinin bölünmesini önlemek amacıyla 15 Mayıs 2014 tarihinden itibaren gerçekleşen ölümler sonucu, mirasa konu tarım arazileri ile ilgili işlemlerin takibi, 'Tarım Arazilerinde Miras İntikal Takip Sistemi' (TAMİTS) üzerinden yapılacak. Bu doğrultuda, 1 yıllık süreç içerisinde mirasçıların tarım arazisi ile ilgili intikal yaptırmayanları dava süreci bekliyor.

Tarım arazilerinin bölünmesini önlemeyi amaçlayan ve 'Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda' değişiklik yapılmıştı. 6537 sayılı kanun gereği, 15 Mayıs 2014 tarihinden sonra vefat eden ve üzerinde tarım arazisi bulunan murislerin mirasçılarına yapılacak olan bildirimlerle ilgili olarak, Arazi Edindirme Şube Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Tarım arazilerinin miras ve satış yoluyla devir işlemlerinin yürütüldüğü 'Arazi Edindirme Şubesi' ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı İbrahim Acar, şube müdürlerine, ilçe müdürleri ve ilçe müdürlüklerinde çalışan teknik personel bilgi verdi.

Konu hakkında bilgilendirme yapan Arazi Edindirme Şube Müdürü İbrahim Acar, 6537 sayılı kanunun yürürlük tarihi olan 15 Mayıs 2014 tarihinden itibaren gerçekleşen ölümler sonucu, mirasa konu tarım arazileri ile ilgili işlemlerin takibinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kurmuş olduğu TAMİTS üzerinden yapılacağını aktardı.

İbrahim Acar, 15 Mayıs 2014 tarihinden sonra vefat eden ve üzerinde tarım arazisi bulunan murislerin mirasçılarının vefattan sonraki 1 yıl içerisinde mirasa konu tarım arazilerinin intikalini yaptırmalarının kanuni zorunluluk olduğunu söyledi. Vefattan sonra 1 yıl geçmesine rağmen henüz intikali yapılmamış olan tarım arazilerinin mirasçılarına 16 Aralık 2015 tarihine kadar tebligat evraklarının hazırlanarak sisteme kaydedileceğini ifade eden Acar, bu durumdaki mirasçılara intikal için kanun gereği 3 aylık ek süre verileceğini dile getirdi. Yapılacak tebligata rağmen intikali yapılmayan tarım arazileri için dava sürecinin başlatılacağını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber İntikali yapılmayan tarım arazileri için dava süreci... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER