Tahir Elçi cinayetiyle ilgili yeni gelişme

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü sokakta inceleme yaparken çıkan çatışmaların görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, sokağa giren heyet bir süre çalışma yapıyor.

Tahir Elçi cinayetiyle ilgili yeni gelişme

Olay yerindeki delilleri numaralandırıyor. Yaklaşık yarım saat sonra sokağın aşağı kısmında bulunan PKK'lılar ile heyetin güvenliğini sağlayan polisler arasında çatışma çıkınca çalışmaların yarım kaldığı görülüyor.


Diyarbakır baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesinin ardından olay yeri incelemesi yapmak için bölgeye giden savcı, polis ve avukatlardan oluşan heyet, çıkan çatışmalar nedeniyle çalışmasını tamamlayamamıştı. Yarım kalan olay yeri incelemesinin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde savcı, avukat ve olay yeri inceleme uzmanlarının çalışma yaptığı sırada önce patlama sesi geliyor ardından şiddetli çatışma sesleri duyuluyor. Çatışmaların devam etmesi üzerine Elçi'nin vurulduğu Dört Ayaklı Minare sokağında bulunan avukat, savcı ve uzman polisler koşarak bölgeden çıkmak sorunda kalıyor. Olay yeri inceleme ekibine, çok sayıda Polis Özel Harekât timleri ile zırhlı aracın eşlik ettiği görülüyor.

Elçi'nin silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin üzerinden 3 gün geçtikten sonra 30 Kasım günü olay yerine giden heyet, inceleme yapamamıştı. 30 Kasım'da sabah 06.30'da olay yerine giden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, iki savcı, beş avukat, iki olay yeri inceleme uzmanı ve bir zabıt kâtibi çalışmalarını başlamış ancak tamamlayamamıştı. Solmaz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Saat 07.10 sıralarında heyetimizin bulunduğu yere çok yakın bir mesafede zırhlı kobra aracının yakınına atılan patlayıcının infilak etmesi üzerine olay yerinden uzaklaşmak zorunda kalınmıştır.

Güvenlik güçleriyle terör örgütü mensupları arasında çıkan sıcak çatışma nedeniyle inceleme çalışmalarına devam etmenin can güvenliği açısından risk oluşturacağı düşüncesiyle olay yeri inceleme çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlanarak heyet ve koruma görevlilerinde herhangi bir yaralanma olmadan İlçe Emniyet Müdürlüğüne dönüldü." Elçi'nin vurulduğu yerde, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'lilerin açtığı ateş ve düzenlediği roketli saldırılar nedeniyle bölgeye giden müfettişler de inceleme yapamamıştı.
<< Önceki Haber Tahir Elçi cinayetiyle ilgili yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER